Mainos

Narsissin hoitovinkit – pidä kaunottarestasi hyvä huoli!

Pirteän keltainen narsissi tuo mukanaan kevään ja auringon. Hoida kaunotartasi oikein, niin saat nauttia siitä pitkään.

Pääsiäiskukaksi mielletty narsissi on monivuotinen sipulikasvi, joka kukkii normaalisti huhti-toukokuussa. Ruukkunarsissi ei hevillä hätkähdä edes pienestä pakkasesta, minkä vuoksi se toimii lopputalvestakin erinomaisesti myös ulkokasvina.

Yöpakkaset voivat hidastaa kukkien aukeamista, mutta viileän lämpötilan ansiosta ruukkunarsissin kukinta-aika pitenee. Narsissi voikin säilyä kukkivana parhaimmillaan jopa kaksi kuukautta.

Näin hoidat narsissia

Narsissia tulee kastella mieluiten iltaisin, jotta kasteluvesi ennättää imeytyä multaan ja on siten seuraavana päivänä kasvin käytettävissä. Ravinteita narsissi ei tarvitse ruukkukasvina lainkaan.

Vaikka ruukkunarsissi myydään valmiiksi ruukussa, voi sen myös huoletta siirtää kaupan muoviruukusta esimerkiksi isompaan kukkaruukkuun, koriin tai parvekelaatikkoon. Narsissi viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä paikassa ulkona, sisäkasvina sen kukinta-aika puolestaan lyhenee huomattavasti lämpimän huoneilman takia.

Ruukkunarsissin lopetettua kukintansa, kannattaa sen kukkasipuli istuttaa ulos puutarhaan, jolloin se voi kukkia iloksesi myös seuraavina vuosina. Narsissi on monivuotinen sipulikukka, joten suotuisaan paikkaan istutettuna se voi kukkia parhaimmillaan joka kevät monen vuoden ajan.

Lähteet: tulppaani.info, huiskula.fi

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.