Nana Baublesilla on maailman suurin joulupallokokoelma – tämän näyn vain todellinen jouluihminen voi ymmärtää

Tässä on Nana Baubles, jolla on maailman suurin joulukuusenkoristekokoelma.

Walesista kotoisin oleva Nana Baubles, oikealta nimeltään Sylvia Pope, on kerännyt vuosien saatossa mittavan joulupallojen kokoelman. Naisella on lähes 1 800 erilaista joulupalloa. Ne kaikki roikkuvat hänen kotonaan Swanseassa näytillä.

Nanan perheelle joulukoristeiden nostaminen perheen matriarkan kattoon on aina selvä merkki joulun vääjäämättömästä lähestymisestä.

Nanan joulukoristekokoelma on niin mittava, että se on rikkonut virallisen Guinnessin ennätyksen. Tarkalleen laskettuna palloja on tosin vielä vähän alle 1 800, nimittäin 1 760. Hän kuitenkin arvioi, että parin vuoden sisällä hänellä tulee kuitenkin olemaan kokonaisuudessaan 2000 koristetta.

Kokoelma levittäytyy kaikkialle taloon ja myös sen ulkopuolelle pihamaalle ja kuistille. Perinteisten joulupallojen lisäksi mukaan mahtuu myös erikoisempia koristeita. Nana ei oikeastaan tarvitse enää edes itse välttämättä etsiä uusia joulukoristeita kokoelmaansa, sillä niitä lähetetään hänelle ympäri maailman.

Nana paljastaa, eikä kovin yllättäen, että kokoelman kerääminen on kestänyt hänellä jo monen monta vuotta. Osa koristeista on ostettu Harrodsin kaltaisista hienostotavarataloista, toiset ovat keräilyharvinaisuuksia ja toiset ovat tunnearvoltaan korvaamattomia.

– Ne ovat minulle enemmän kuin pelkkiä joulupalloja, Nana kertoo oman kotinsa olohuoneesta, jonka katosta roikkuu satoja joulukoristeita.

Voit yllä olevalta videolta katsoa, miltä Nana Baublesin kodissa oikein näyttää joulun alla.

Syntymäpäivä tapaninpäivänä

Suosikikseen Nana nostaa punaisen joulupallon, minkä hänen lapsenlapsensa poika antoi hänelle. Koriste on Kuningatar Elisabethin kultavuodelta, eli vuoden 2002 virallinen Royal Tea -joulukoriste

– Joulu on aina ollut minulle perhejuhla, Nana kertoo.

Kokoelman vanhimmaksi palloksi Nana nostaa vaaleanpunaisen joulupallon, jonka hän sai vuonna 2000. Siitä kokoelman kerääminen alkoi.

Joulu on aina ollut Nanalle tärkeää aikaa. Hänen syntymäpäivänsä on tapaninpäivänä. Lapsuudessaan Nanan perhe ei ollut varakas ja hän sai aina yhden lahjan, joka oli sekä joulu- että syntymäpäivälahja.

Nanan lapsuudenjouluun kuului olennaisesti myös joulusukka, joka oli täytetty satokaudella parhaimmillaan olevilla appelsiineilla ja pähkinöillä. Se ei ollut paljon, mutta hän oli aina onnellisimmillaan jouluisin.

– Joulu on lasten aikaa. Mielestäni joulu on mitä parhainta aikaa innostaa lapsia, ja uskon, että meidän kaikkien pitäisi tehdä parhaamme lasten vuoksi, Nana toteaa.

Sen takia Nana haluaakin joka vuosi järjestää perheelleen unohtumattomia joulujuhlia valtavan joulukoristekokoelmansa alla.

Lähteet: Reuters ja Guinnessworldrecords.com

Lue myös:

    Uusimmat