Tämä on nähtävä omin silmin: Kimmo rakentaa kotiinsa joka vuosi täydellisen joulumaailman – kurkista tuhansien koristeiden maailmaan

2:56
Kurkkaa videolta loviisalaisen Kimmon taianomaiseen kotiin, joka on kuin suoraan joulun ihmemaasta!

Joulu on joillekin meistä juhla, johon valmistaudutaan jopa vuotta etukäteen. Miltä täydellinen joulu näyttää tällaisen henkilön silmin? MTV pääsi tapaamaan loviisalaista Kimmo Lonkaa, jonka koti on kuin suoraan joulun ihmemaasta. 

– Kun ihmiset tulevat sisään, ovat reaktiot vaihdelleet epäuskosta ihastukseen ja kauhistukseen – että miten kukaan jaksaa laittaa tällaisen määrän joulua esille, toteaa loviisalainen Kimmo Lonka.

Longan kotiinsa suunnittelemaa joulumaata katsoessa toden teolla jää suu auki hämmästyksestä. Joulukoristeita on tuhansia ja eri vuosikymmenten ajalta. Seiniä koristavat joulukalenterit, vitriineistä kurkkii pieniä joulupukkeja ja tonttuja, ikkunan eteen on kasattu huomattavan yksityiskohtaisesti koristeltu piparkakkutalo. Longalle tämä ei ole mikään erityisjoulu, vaan näin tapahtuu joka vuosi.

– Olen ollut jouluihminen jo ihan pienestä pojasta lähtien. Aikanaan äidin puolen sukuni järjesti joulusta aina erityisen. Eräänä vuonna, kun ei ollut lunta, niin joulupukki laskeutui helikopterilla mummolan pihaan, Lonka toteaa.

Jouluharrastus on hänen kohdallaan kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi. Joka vuoden marraskuussa hänen kotitaloonsa rakentuu yksityiskohtainen joulumaailma, jota suunnitellaan jo vuotta etukäteen.

– Joulumaailman rakentaminen on vähän kuin tekisi palapeliä, paitsi paljon helpompaa. Siinä saa tehdä itse sen mitä haluaa, rakennella pieniä osia vaikka talouspaperihylsyistä ja grillitikuista. On vain oma mielikuvitus rajana siinä, mitä voi laittaa ostettujen tuotteiden sekaan, hän selittää.

Seuraavan vuoden joulumaailmaa suunnitellaan jo 

Ideoita joulumaailman koristeluihin syntyy Longalle jatkuvasti.

– Nyt kun tämän vuoden maailmaa on rakennettu, niin seuraavan suunnittelu on aloitettu jo päässä. Tiedän jopa seuraavan vuoden ”showstopperin” jo, että mikä se tulee olemaan, Lonka vihjaa.

Vaikka joulua voisi kutsua Longan harrastukseksi, joutuu hän kuitenkin jonkin verran vetämään rajaa siinä, milloin joulua vietetään. Joulumaailma Longan taloudessa päättyy nimittäin loppiaiseen, jolloin jokainen koriste pakataan huolellisesti takaisin laatikkoon. 

– Muuten lähtisi varmaan tuo parempi puolisko kävelemään, jos se ei loppuisi, Lonka toteaa.

Kurkkaa videolta loviisalaisen Kimmon taianomaiseen kotiin, joka on kuin suoraan joulun ihmemaasta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja