Nämä rakkauselämän päätökset saatetaan tuomita

Helmi kysyi lukijoiltaan, millaisissa päätöksissä he eivät olleet saaneet tukea perheeltään ja läheisiltään. Rakkauselämä oli yksi tuomituimpia aiheita. Lue lukijoiden tarinat!

Lukijat paljastivat Helmen kyselyssä, millaiset päätökset eivät olleet uponneet lähipiirille sulattamatta. Rakkauselämää koskevat valinnat nousivat tuomituimpien joukkoon.

Joko perhe tai ystävät olivat tuominneet muun muassa vääränlaisen seurustelukumppanin valinnan, avioeron, seurustelun huomattavasti vanhemman tai nuoremman kumppanin kanssa, avioliiton väärän kumppanin kanssa, varatun kanssa suhteessa olemisen tai oman seksuaalisen suuntautumisen tajuamisen.

Osa vastanneista myönsi, että kumppanin tuominnut perhe oli loppujen lopuksi ollut varoituksissaan oikeassa, ja aluksi ihanalta tuntunut suhde oli päätynyt katastrofaaliseen eroon. Kaikissa tapauksissa näin ei kuitenkaan ollut, vaan suhde, joka oli aloitettu vaikkapa vanhempien varoitteluista huolimatta, oli tuonut paljon positiivista, kuten ihanat lapset, vastanneen elämään.

Näin lukijat vastasivat:

– Osa heistä ei hyväksynyt päätöstäni erota miehestäni, vaikka eivät tienneet edes syytä siihen...

– Huomasin, että seurusteluani 20 vuotta nuoremman miehen kanssa ei hyväksytty. En siitä välittänyt, mutta aikojen saatossa miehelleni tuli ongelma ikäerosta. Kaipa se halusi lapsia, mutta minä olin jo tehnyt omani. Ero oli raastava, mutta parin vuoden päästä voin varmaan jo olla jonkin sortin kaveri.

– Seurustelin itseäni 10 vuotta vanhemman miehen kanssa, jonka kanssa olen muuten vieläkin. 25 vuotta olemme olleet yhdessä.

– No, jotkut ihmiset vain ovat toisten mielestä täysin epäonnistuneita. Minä olen sellainen. Vanhempieni, varsinkaan äidin, mielestä en osannut tehdä mitään oikein. Yksi suurimmistä mokistani oli ensimmäinen mieheni. Kyllähän näitä esimerkkejä riittäisi.

– Perheeni hyväksyi mieheni vasta pitkin hampain – ja oikeassa olivat. Avioliitto päättyi seitsemän vuoden jälkeen täsmälleen niihin syihin, joista minua varoitettiin.

– Menin kihloihin 18-vuotiaana, vasta puolen vuoden seurustelun jälkeen. Vanhempieni mielestä päätös oli tietenkin hätiköity sekä suoraan sanottuna kaikin puolin tyhmä. Kertaakaan en itse sitä ole katunut ja ihanat lapsetkin sain tästä liitosta – tosin reippaasti myöhemmin. Liitto kesti 13 vuotta.

– Valitettavasti itsekin kadun nykyään päätöstäni, eli aloin seurustella ukkomiehen kanssa, joka jätti minut vaimonsa takia. Siinä se nähtiin. Hän ei ollut minunkaan kanssani uskollinen.

– Koko perheeni ja osa ystävistäni tuomitsi päätökseni erota aviomiehestäni, kun tajusin pitäväni naisista. Tuomitseminen jatkuu edelleen yli vuoden jälkeen ja erityisesti, koska olen löytänyt elämäni naisen, jonka kanssa elän avoliitossa.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja