Nämä ovat vuoden 2012 Michelin-ravintolat Suomessa

Kansainvälinen Michelin-raati on jälleen kerran jakanut vuosittaiset tähtensä menestyneille Eurooppalaisille ravintoloille.

Suomessa Michelin-rähtiä ropisi tänäkin vuonna tuttuun tapaan muutamille helsinkiläisravintoloille.

Helsingin tähdet pysyivät ennallaan: Chez Dominique jatkaa maamme ainoana kahden tähden ravintolana. Yhden tähden arvoisiksi on luokiteltu Demo, Postres, Luomo ja Olo.

Viime viikolla vedonlyöntitoimisto Unibet veikkasi Hans Välimäen Chez Dominique -ravintolan saavan tänä vuonna kolmannen tähtensä. Yhtä ja samalla myös ravintolan ensimmäistä tähteä povattiin myös helsinkiläisravintola Murulle.

Bib Gourmandeja viidelle uudelle ravintolalle

Uudessa oppaassa on Helsingistä mainittu kaikkiaan viisi uutta ravintolaa, joista Farangin ”pikkusisko” Gaijin Bulevardilla sai erinomaista laatu/hintasuhdetta kuvaavan Bib Gourmand-symbolin. Myös uusiin tiloihin muuttanut La Table uusine ilmeineen ja luotettavine ruokineen sai Bib Gourmandin. Farangilla, Groteskilla ja Solnalla Bib Gourmand oli entuudestaan, ja ne säilyttivät tämän maininnan. Täysin uusina ovat tämän vuoden painoksessa lisäksi mukana hotelli Kämpin yhteydessä toimiva ravintola Kämp Signé, (3 aterinparia), Glöd Korkeavuorenkadulla (kaksi aterinparia) sekä Lupolo ja Kolo (kummallakin yksi aterinpari).

Michelin-tähtien merkitys:

3 tähteä: Ravintola on itsessään matkan arvoinen

2 tähteä: Ravintolan takia kannattaa tehdä kiertomatka

1 tähti: Ravintola on kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä

Englanninkielinen Guide MICHELIN Main Cities of Europe on tarkoitettu turisteille ja liikematkailijoille, jotka matkustavat Euroopassa. Oppaan avulla löytää helposti ja nopeasti mieleisensä ravintolan ja hotellin niin kaupunkilomaa kuin vaikkapa näyttelymatkaa varten

Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2012 tulee myyntiin 15. maaliskuuta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja