Nämä ovat suomalaisten utopistiset haaveet

Suomalaiset paljastivat AVAn kyselyssä hurjimmat, utopistisimmat haaveensa. Uskaltaisitko sinä heittäytyä haavemaailmaasi yhtä lennokkaasti? Lue mielenkiintoiset tarinat – voisiko jonkin utopistiselta tuntuvan haaveen kenties toteuttaakin?

Suuri osa suomalaisista on haaveilijoina realisteja, jotka haaveilevat asioista, jotka on saavutettavissa. Unelmat tuntuvatkin muuttuvan iän myötä mielikuvitusrikkaista, lapsenomaisista ja riemukkaista haaveista arkisen käytännöllisiksi.

AVAn kyselyssä puolestaan selvisi, että suurimman osan haaveet liittyivät pitkälti ihmissuhteisiin, kuten rakkauden löytämiseen.

TOP 4: Tästä suomalaiset haaveilevat

1. Haaveet liittyvät ihmissuhteisiin tai henkiseen puoleen (53 prosenttia vastanneista)

2 Haaveet ovat realistisia (17 prosenttia)

3. Haaveet ovat salaisia (10 prosenttia)

4. Haaveet ovat hurjan utopistisia (9 prosenttia)

Mutta onneksi joukosta löytyy myös aikuisia, jotka uskaltautuvat heittäytyä haaveilemaan: lue mielenkiintoisimmat esimerkit haavemaailman tarinoista!

Haaveeni ovat hurjan utopistisia, kuten...


"Haaveeni ovat aika hurjia, koska mielikuvitukseni laukkaa aina tuhatta ja sataa. Haaveilen esimerkiksi siitä, että jonain päivänä muuttuisin merenneidoksi ja voisin uida delfiinien kanssa. Tiedän, että haave on utopistinen, mutta se tuo minulle mielihyvää."


"Haaveilen paluusta menneisyyteen. Silloin elämäni oli paljon hauskempaa kuin nyt. Korjaisin samalla muutaman virheen, tekisin pari asiaa toisin. Haaveilen usein myös, millaista elämäni olisi, jos olisin mies. Uskon, että helpompaa ja luontevampaa kuin näissä nahoissa, joissa en ole oikein koskaan kunnolla viihtynyt."

"Olen hurjan mielikuvitusrikas ihminen, ja vietän ison osan vapaa-ajastani kirjoittamalla tuntemattomien maailmojen kauhuista. Maailma pääni sisällä on niin paljon hurjempi ja kiehtovampi kuin se elämä, jota oikeasti elän."


"Minun haaveeni on päästä avaruuteen, kulkemaan tähtien taa ja näkemään puolia universumista mitä ei ikinä olisi voinut kuvitellakaan! Tällä hetkellä avaruusmatkailu on erittäni kallista ja hidasta. Vaikka tiede ei usko Star Trek -sarjan kaltaiseen impulssi- ja pomuajoon, uskon että tiede on väärässä ja jonain päivänä se on mahdollista! Nyt kai täytyy tyytyä siihen, että jos sattuisi voittamaan lotossa, voisi jopa lähteä sinne avaruuteen lomalle."


"Olen lapsesta saakka haaveillut tosissani, että jonain päivänä minusta tulee vielä prinsessa. Tänäkin päivänä, näin aikuisena naisena, saan mielihyvää kuvitellessani olevani kuin Disney-prinsessa. Haaveilu on ihanaa, suosittelen sitä kaikille!"


"Se lapsuuden haave että minusta tulisi lentäjä... Näen vieläkin toisinaan unta siitä että olen vaikkapa matkustajakoneen "puikoissa". Haaveilen myös siitä että mieheni saisi lottovoiton että voisimme elää itsemme näköistä elämää kaukana nykyisestä."


"Haaveilu on paras keino elää kuin toisessa ulottuvuudessa, jossa kaikki on mahdollista. Haaveilen ammateista, joihin tuskin koskaan tulen päätymään, ihmissuhteista, jotka ovat suoraan kuin Jane Austenin kirjoista tai matkustelevasta elämäntyylistä, johon minulla tuskin tulee olemaan varaa."

"Haaveilen lottovoitosta! Ei tarvitsisi käydä töissä vaan saisi nauttia elämästä..."

"Haaveilen siitä, että yksisarvisia olisi oikeasti olemassa."


"Haaveena on oma eläinten hoitola ja -turvakoti – näin pitkäaikaistyöttömänä, köyhempänä kuin kirkonrotta se haave on tosi utopistinen.."


"Painan 100 kiloa ja olen 166 cm pitkä nainen. Hullu haaveeni on painaa 62 kg... Ei tule koskaan onnistumaan. Haave on mahdollinen, mutta se vaatii minulta liikaa."


"Täyttä utopiaa, kyllä! Toivoisin löytäväni elämäni rakkauden ja saavani ehjän perheen. Toivoisin että vielä löydän hyvän työn ja toimeentulon sekä saan toteuttaa itseäni. Vuodet ovat menneet enkä takuulla ole yrittämättä ollut, on tehty, etsitty, koulutettu, harrastettu ja eletty elämää. Olen uskonut unelmiini nuorempana vakaasti kuin kallioon, ettei uskon tai sitkeyden puutteestakaan ole kiinni. Mutta mitkään haaveeni eivät ole toteutuneet. Olen päässyt muutamiin haluamiini unelmakoulutuksiin, – vaan en saanut töitä juurikaan. Tuurilla on jotain töitä löytynyt, mutta ehkä enää kauempana haaveista ne eivät voisi olla. Enemmän olen pettynyt ja joutunut raatamaan "turhaan", pätkätöistä kun ei hyödy edes rahallisesti. Rakkautta on ollut ilmassa, ja petosta, mustasukkaisuutta ja sydänsuruja. Ei ole olemassakaan mitään elämäni rakkautta eikä edes juurikaan hyviä parisuhteita kokemukseni mukaan. Joten voin sanoa, että hyvä työ, mistä saa enemmän kun palkan, on täyttä utopiaa, hyvä elämä on utopiaa ja hyvä parisuhde... Täyttä utopiaa tuntuu olevan sekin. Sen verran vaikeaa on elämä kaikesta huolimatta ollut, että tuntuu että normaali elämä, missä olisi talo ja perhe ja lapset on sekin utopiaa, ja jo se että saisi laskut maksettua, syötyä ja harrastettua mitä haluaa on utopiaa, se että pystyisi edes säästämään on utopiaa. Että en tiedä, onko realistisia haaveita olemassakaan."


"Haaveeni ovat ehkä aika utopistisia, koska haluisin perustaa vapaaehtoistyöfirman sekä matkustaa maailman ympäri auttaen nälkää näkeviä lapsia, päihdeongelmaisia aikuisia ja tekemään pienistä ja likaisista kylistä jotain isompaa ja parempaa. Kaikki on samanarvoisia ihmisiä ja sen eteen aion tehdä seuraavat 50 vuotta töitä."

Lue myös:


AVA

Lähde: AVAn kysely 2013. Kyselyyn vastasi yhteensä 4759 henkilöä.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja