Nämä ovat suomalaisten suosikkilomakohteet – ”Pelkkä ranta ei enää riitä”

Aurinkoon haluavat suomalaiset lähtevät mieluiten Välimerelle.

Suomalaisten suosikkikohteet ulkomailla eivät juuri muutu: Kreikka on aurinkolomien ehdoton ykkönen vuodesta toiseen. Tänä vuonna se on kasvattanut suosiotaan kymmenen prosenttia edellisvuoteen nähden.

– Kreikka on takuuvarma tuote. Se on tuttu, toimii, siellä on hyvä infrastruktuuri – se on matkailumaa ihan sanan varsinaisessa merkityksessä. Siellä on myöskin myöskin hyvää ruokaa ja paljon tekemistä. Suomalaiselle kohteessa pitää olla myöskin tekemistä, pelkkä ranta ei enää riitä, toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Suomen matkatoimistoalan liitto ry:stä kertoi Huomenta Suomessa.

Suosiotaan on jälleen kasvattamassa myös Bulgaria, joka oli jo hetkeksi hiipunut. Myös Turkissa käydään edelleen, mutta poliittisista syistä vähemmän kuin ennen.

– Matkanjärjestäjät ovat suhteuttaneet tarjontaansa niin, että se tuntuu olevan nyt kohdillaan: ne matkat, joita sinne tällä hetkellä myydään, ovat myyneet hyvin. Siinä mielessä Turkilla on edelleen uskollinen asiakaskuntansa.

Jos haluaa väljemmille vesille, Välimeren alueelta löytyy sellaisiakin. Mäki-Fränti nostaa esille esimerkiksi suosiotaan kasvattaneen Kroatian ja Montenegron ja uumoilee, että myös Albania on tulevaisuuden matkailumaa.

– Ja Espanjastakin löytyy paljon rantakaistaleita, jotka eivät ole täpötäynnä, Mäki-Fränti huomauttaa.

Kaupungeista suomalaisia vetävät puoleensa esimerkiksi Rooma, Barcelona, Pariisi, Lontoo, Praha, Riika ja Nizza. Sekä tietysti se kaikkein läheisin: Tallinna.

– Sitähän kutsutaan etelä-Helsingiksi, koska sinne on helppo piipahtaa päivämatkalle tai pidemmäksikin aikaa.

Vieläkö kesälle saa äkkilähtöjä? Katso video ylhäältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja