Nämä ovat maailman karmeimmat vankilat: kirveellä hakkaamista ja ihmissyöntiä

Maailmalta löytyy vankiloita, joihin et missään nimessä haluaisi joutua. Alla olevien vankiloiden olot ovat kuin karmeasta ja surullisesta painajaisesta.

Bang Kwang Prison, Thaimaa

Thaimaassa sijaitseva Bang Kwang -vankila on liian pieni ja aivan liian täynnä vankeja, jotka kamppailevat hulluuden partaalla.

Thaimaalaisessa kulttuurissa ei uskota vankien lellimiseen. Vankilassa on huono sairaanhoito. Sairaita vankeja kahlitaan sänkyihinsä, joissa he odottavat lääkettä, jota ei välttämättä koskaan anneta.

Kuolemaantuomittujen osaston vankeja pidetään jalkaraudoissa, ja he saavat vain kahden tunnin varoitusajan ennen myrkkyruisketta.

Rikers Island, New York, Yhdysvallat

Rikers Islandin vankilassa vanginvartijat syyllistyvät puukotuksiin, pahoinpitelyihin ja raakaan kohteluun.

Useat Rikersin vangit on tuomittu huumausainerikoksista, ja vankila on väkivallan ja aggressioiden tyyssija.

Vuonna 2007 vanki Charles Affilic hakattiin tajuttomaksi, ja hänen vammansa olivat niin vakavat, että ne edellyttivät aivoleikkausta. Kuusi vankia teki itsemurhan vuonna 2003.

Rikers on tunnettu julmasta kohtelustaan mielisairaita vankeja kohtaan. Useimmat vangit sortuvat itsemurhaan vanginvartijoiden käytöksen ja ymmärryksen puutteen vuoksi.

Drapchi Prison, Tiibet

Vankeja saatetaan tappaa välittömästi, jos he tekevät jotain väärin tai katsovat väärällä tavalla vartijaa kohti. Vankeja on ankarasti kielletty protestoimasta. Protestista voi seurata jatkuvaa pahoinpitelyä tai välitön kuolema. Vankilassa on noin 600 vankia.

Tadmorin vankila, Syyria

Kidutus, pahoinpitelyt ja kirveellä pilkkominen ovat arkipäivää tässä anteeksiantamattomassa paikassa. Vuosi 1980 oli synkkä, kun sotilas ampui 500 vankia.

Vartijoilla on lähes rajaton valta tehdä mitä tahansa. Heidän tiedetäänkin hakkaavan vankejaan juuri sen verran, että nämä menettävät tajunsa. Sen jälkeen vartijat vetävät vankia pitkin maata kunnes tämä kuolee.

Gitarama Prison, Ruanda, Afrikka

Gitarama on maailman täyteen pakatuin vankila. Siellä on 6000 asukasta, vaikka rakennus on suunniteltu vain 500 ihmiselle. Vangit ovat niin nälkäisiä, että he purevat toisistaan palasia selviytyäkseen.

Vankila on myös niin täynnä, etteivät vangit voi muuta kuin seistä päivät pitkät ja yöt läpensä, ja moni vanki kärsiikin mätänevistä jaloista. Lattia on kostea ja täynnä ulostetta.

Camp 22, Pohjois-Korea

Camp on koti Pohjois-Korean poliittisille vangeille. Eräs mies on sanonut, että elämä vankileirillä on hitain kuolema, mitä voi kuvitella. Vankilassa tehdään epäinhimillisiä kokeita, myös vastasyntyneille.

Naiset eivät saa huutaa synnyttäessään lapsia, ja jos he tekevät niin, vartijat hakkaavat heitä kunnes he lopettavat huutamisen. Jos vauva syntyessään alkaa itkeä, vartijat tukehduttavat lapsen kuoliaaksi tai jättävät vauvan pää maata kohden lattialle kuolemaan.

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja