Mainos

Nämä ovat maailman hyvämaineisimmat kaupungit – kärkikolmonen löytyy läheltä

Maailman hyvämaineisimmat kaupungit ovat Australian Sydney ja Melbourne. Sydney sai maiden mainetta tarkastelevassa tutkimuksessa 79,1 pistettä sadasta, Melbourne 78,9.

Katso kartasta, mikä ovat maailman hyvämaineisimmat kaupungit. Kartan merkkien väri riippuu siitä, kuinka hyvämainen kaupunki on.

Tutkimuksen mukaan kaupunkien laadukkaat instituutiot, vahva talous ja houkutteleva ympäristö nostavat kaupungit mainelistauksen kärkeen.

Kolmanneksi hyvämaineisin kaupunki on monelle suomalaisellekin tuttu Tukholma, joka sai 78,4 pistettä sadasta.

Eurooppa on muutenkin vahvasti edustettuna listalla, sillä 20 arvostetuimman kaupungin listalla on 15 eurooppalaista kaupunkia.

Pohjois-Euroopan kaupungit saivat keskimäärin parempia tuloksia, erityisesti tutkimuksen rationaalisilla mittareilla. Tunnepohjaisissa mittareissa taas paremmat pisteet saivat ne kaupungit, joilla on enemmän historiallista taustaa.

Heikointa arvostus on tutkituista kaupungeista Bagdadissa (31,4) ja Teheranissa (35,4). Heikon tuloksen sai myös Moskova, joka sai tutkimuksessa 47,1 pistettä.

Tutkimuksen toteutti yritysten, maiden ja kaupunkien mainetta tutkiva Reputation Institute. Sen julkaisema CityRepTrak 2015 listaa maailman kaupunkeja niiden maineen mukaan.

Turvallisuus ja viihtyvyys tuovat mainetta

Tarkasteltavat kaupungit on valittu asukasluvun, bruttokansantuotteen ja turismin määrän mukaan. Tutkimus perustuu yli 19 000 G8-maista kotoisin olevan kuluttajan arvioon kaupungin maineesta. G8 maat ovat Ranska, Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Japani, Italia ja Venäjä.

Tutkimuksen mukaan koko ei tee kaupungista hyvämaineista. Sen sijaan kaupunkien elämänlaatu, ulkoinen olemus sekä turvallisuus ovat tärkeitä tekijöitä maineen kannalta.

Myös tunnettavuus on luonnollisesti tärkeä tekijä kaupungin hyvän maineen kannalta. Kaupunkien mainekin oli luonnollisesti vahvasti yhteydessä maan maineeseen ylipäänsä.

Aasian kaupunkien maine paranee

Monet Aasian kaupungit ovat parantaneet tulostaan roimasti aiemmista vuosista. Eniten viime vuodesta mainettaan kasvatti Soul, jonka tulos listauksessa parani 15,1 prosenttia viime vuodesta. Myös esimerkiksi Kiinan kaupunkien tulos parani.

Tutkimuksen toteuttanut Reputation Institute korostaa, että kaupungin maineella on paljon merkitystä kaupungin menestykselle, sillä se vaikuttaa turismin määrään, ulkomaisiin investointeihin, vientiin sekä haluun asua ja työskennellä kaupungissa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.