Nämä ovat parhaat maat kasvattaa lapsi – kärkipään vallanneet Pohjoismaat rökittivät Suomen

Tuoreen listauksen mukaan Suomi on sijalla kuusi, kun maailmaan maat laitettiin järjestykseen sen mukaan, missä on parasta kasvattaa oma lapsi.

Keskiviikkona julkaistiin tuore U.S. Newsin listaus, jossa maailman maat on laitettu paremmuusjärjestykseen.

Tutkimuksessa otettiin huomioon 65 eri mittaria, joita olivat muun muassa elämänlaatu, kansalaisoikeudet, vaikutusmahdollisuudet, ympäristö, ilmasto, poliittinen vakaus, tasa-arvo ja kansanterveysjärjestelmä.

Kokonaislistauksessa ykköspaikalle ja maailman parhaaksi maaksi sijoittui Sveitsi. Sen perässä tulivat Japani, Kanada, Saksa ja Australia. Suomi ylsi tällä listauksella sijalle 14.


Jättilistauksesta on tehty myös pienempiä ja eri asioihin kohdistettuja listauksia. Yksi niistä oli ranking-lista siitä, missä maassa on parasta kasvattaa lapsi.

Kyseisessä listauksessa painotettiin erityisesti lapsille ja perheille tärkeitä asioita kuten terveydenhuoltoa, koulutusta, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, onnellisuutta ja turvallisuutta.

Tämän listan kärkipaikat menivät Pohjoismaihin. Ykköspaikalla komeili Tanska, kakkosena Ruotsi ja kolmosena Norja. Seuraavina tulivat Kanada ja Alankomaat ja niitä seurasi Suomi, joka nousi sijalle kuusi.

U.S News & World on tehnyt vuodesta 2016 lähtien listauksia maailman parhaista maista. Tutkimukseen on osallistunut yli 20 000 ihmistä 73 eri kansallisuudesta niin Etelä- ja Pohjois-Amerikasta, Euroopasta, Aasiasta kuin Lähi-idästä. Tutkimuksen osallistujat on valittu kunkin maan ikä- ja sukupuolijakauman mukaan ja mukana on sekä korkeammin että matalammin koulutettuja ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat