Nämä ovat lentokoneen mukavimmat paikat! Nappaa ne itsellesi

Tiedätkö, millaista istumapaikkaa kannattaa lentokoneessa havitella? Näillä paikoilla lentomatkustaminen sujuu kuin siivillä!

Etummainen penkki painaa polvia, ulos ei näe ja olo on ahdistunut ja tukala – millainen istuinpaikka varmistaisi mukavan lennon?

– Suosittuja ovat hieman tilavammat exit-paikat varauloskäyntien kohdalla, jotka voikin nyt uuden palvelun myötä varata etukäteen, Finnairin tiedottaja Laura Varja kertoo.

Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan saa näillä keskiosan paikoilla istua.

– Turvallisuussyistä matkustajien on varauloskäytäväpaikalla oltava yli 12-vuotiaita, heidän on puhuttava ja ymmärrettävä suomea tai englantia ja he eivät voi olla liikuntarajoitteisia eivätkä raskaana.

Nämä ovat suosituimmat paikat

Monelle tärkein kriteeri paikan valinnalle on seura. Oman matkakumppanin vieressä matkustaminen on mukavinta – erityisesti, jos sattuu saamaan ikkunapaikan.

– Ikkunapaikat ovat usein suosittuja, ja monet asiakkaat valitsevatkin mielellään paikan ikkunan vierestä, jotta voivat katsella maisemia.

Rahalla saa...

Kaikkein leppoisimmat olot saat satsaamalla bisnesluokan lippuun. Bisneksessä ei tarvitse kärsiä turistiluokan tukaluudesta eikä exit-paikkalaisen velvollisuuksista, vaan saa nauttia omasta rauhasta.

– Erityisesti kaukolennoilla bisnesluokat istuimet ovat erityisen mukavat, sillä ne saa makuuasentoon, ja halutessaan voi nukkua vaikka koko matkan, Varja houkuttelee.

Täällä kone heiluu vähiten

– Bisnesluokan etuna on myös se, että koneen etuosa ja keskiosa heiluvat vähemmän kuin pyrstö. Esimerkiksi lentopelkoiset saattavat varata paikan etu- ja keskiosasta, sillä heilahdukset eivät näissä osissa tunnu niin paljon.

Muuten istuinpaikan valinta ei lentopelkoista lohduta, sillä Finnairin mukaan istuinpaikan sijainti ei sinällään vaikuta turvallisuuteen.

Näin varmistat itsellesi mukavat oltavat

Finnairista muistutetaan, että ihmisten mieltymykset kuitenkin vaihtelevat. Toiset kammoavat istumista wc:n tai keittiötilojen vieressä, kun taas esimerkiksi lapsiperheille nämä paikat ovat monesti ne kaikista kätevimmät.

– Jos haluaa varmistaa itselleen parhaat paikat, kannattaa tehdä varaus mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mitä aiemmin varauksen tekee, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saa haluamansa paikan.

Finnairin lennoilla yhtiön sivujen Varaa oma paikkasi -palvelun kautta voit varata itsellesi mieluisimman paikan viimeistään 36 tuntia ennen lennon lähtöä, kun lennät Finnairin reittilennolla turistiluokassa.

Vinkki muihin lentoyhtiöihin

Paikastaan tarkka voi vierailla myös Seat Guru -sivustolla, joka paljastaa kunkin konetyypin ja lentoyhtiön mukavimmat ja epämukavimmat istuinpaikat.

Tosigurujen sivusto huomioi arvioissaan esimerkiksi tarjoiluvaunujen kulkureitit ja tv:n näyttöjen näkevyyden sekä paljastaa, millä lennoilla on syytä varautua ahtauteen ja epämukavuuteen.

Juttu on julkaistu alunperin helmikuussa 2012.

Studio55.fi/Milja Haaksluoto

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja