Nämä niksit pitävät ruukkukukkasi tyytyväisinä

Kasvit tarvitsevat kukoistaakseen valoa, vettä ja ravinteita. Jos sinua ei ole siunattu viherpeukalolla, jopa nämä kolme askelta saattavat tuottaa päänvaivaa. Helppoja neuvoja seuraamalla kasvisi voivat paremmin kuin koskaan.

Kukkasi kiittävät näistä nikseistä:

Helppo kasteluautomaatti

Jos olet lähdössä lomalle eikä kukillesi löydy kastelijaa, testaa tätä uskomattoman helppoa keinoa. Täytä 0,33 desilitran lasipullo vedellä. Iske sen jälkeen avonainen pullo ylösalaisin kosteaan multaan.

Jos veteen muodostuu kuplia tai sen pinta hupenee, pullo ei ole kunnolla kiinni maassa. Irrota, täytä ja kokeile uudelleen. Jos kukkasi tarvitsevat paljon vettä, tee sama temppu tyhjän viinipullon avulla.

Käytä suodatinta

Ennen kuin istutat kukan ruukkuun, laita pohjalle suodatinpussi. Suodatin päästää ylimääräisen veden valumaan reiästä ja pitää mullan paikallaan.

Lannoita kahvilla

Kahvinpurut sisältävät runsaasti ravinteita, jotka edistävät kasvua. Lisää siis mullan joukkoon pari ruokalusikallista puruja.

Lisää pesusieni

Laita ruukun pohjalle pesusieni, joka imee mullasta ylimääräisen kosteuden. Näin kasvin juuret pääsevät puolestaan hyödyntämään kostean pesusienen, jos unohdat kastella sitä säännöllisesti.

Kerää käpyjä

Kerää ruukun pohjalle maahan pudonneita käpyjä tai kiviä. Näin multa ei pääse liian märäksi ja sitä voi käyttää vähemmän.

Idätä sitruksen avulla

Istuta pistokas koverrettuun sitruunan puolikkaaseen. Lisää multaa ja kastele. Kun pistokas alkaa kasvaa, voit istuttaa koko komeuden sitruunoineen päivineen puutarhaasi.

Kastele sadevedellä

Sadevesi on erinomaista kasteluvettä eikä kasvata vesilaskuasi. Kerää sitä ämpäreihin ja kastele tarvittaessa niin sisä- kuin ulkokasvisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja