Mainos

Nämä leikkaukset uhkaavat – osuvat ikävästi jokaiseen suomalaiseen

Yhteiskuntasopimus kaatui ja nyt hallitus etsii pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johdolla vaihtoehtoja valtaville leikkkauksille.

Hallitusohjelmassa on kirjattuna lisäsäästölista, joka tehtiin siltä varalta, ettei yhteiskuntasopimusta synny. Sipilä kertoi eilen, ettei sopimusta saada aikaan. Hän myös sanoi, että hallitus alkaa heti perjantai valmistella vaihtoehtoisia suunnitelmia Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Pääministerin mukaan tavoitteena on, ettei leikkauksiin tarvitsisi turvautua. 

Kansalaisten niskoille tulisi yhteensä 950 miljoonan euron leikkaukset ja 450 miljoonan veronkorotukset. Leikkauslista osuu jokaiseen. Luvut ovat keskimääräisiä lukuja.

Nämä lisäleikkaukset uhkaavat:

1. Lapsilisistä pois 9 euroa kuukaudessa.

2. Eläkeläisten ostovoimasta 10 euroa.

3. Työttömän keskimääräisestä ansioturvasta reilu 50 euroa kuukaudessa. 

Verot

4. Asuntolainan korkovähennys voi poistua kokonaan: 100 000 euron ja parin prosentin korolla tämän vaikutus on noin 150 euroa vuodessa.

5. Pellervon taloustutkimuslaitos laskee, että asumismenot voivat nousta jopa 8 prosenttia tällä vaalikaudella.

6. Myös sähkön, alkoholin, tupakan ja makeisten verotus nousee.

7. Tuloveron inlfaatiotarkistus jäisi tekemättä vuonna 2018, ja tuolloin palkansaajien verotus kiristyisi vastoin hallitusohjelmaa.

8. Elinkeinoelämääkin kuritetaan: energiavero, väylähankkeet, matkustaja-alustuki (voi johtaa laivojen ulosliputuksiin) sekä maataloustuki leikkauslistalla.

Tämän lisäksi iso kysymys on se, miten käy miljardin euron tuloverokevennykselle, jonka hallitus sanoi jättävänsä tekemättä, jos yhteiskuntasopimukseen ei päästä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.