Nämä lääkkeet voivat viedä potenssin

Miehen potenssi on altis monille ulkopuolisille tekijöille. Tiettyjen lääkkeiden ohella myös psyykkiset tekijät saattavat vaikuttaa mieskuntoon.

Yleisimmät potenssiin vaikuttavat lääkkeet löytyvät verenpaine-, masennus- ja psyykenlääkkeiden joukosta. Näiden lääkevalmisteiden kohdalla on suuri riski, että ne aiheuttavat haluttomuutta ja sitä kautta erektio-ongelmia.

− Käytännössä masentunut ihminen ei tosin perusta seksistä juuri muutenkaan. Ja mikäli verenpainelääkkeestä huomataan haluttomuutta, tilalle löytyy valtavasti vaihtoehtoja, Työterveyshuollon erikoislääkäri Vesa Nurmenniemi sanoo.

Potenssia uhkaavat myös runsas ja jatkuva alkoholinkäyttö sekä runsas tupakointi, joka supistaa ja tukkeuttaa suonia.

Nurmenniemi lisää listaan myös yllättävän tekijän: uuden parisuhteen. Ei ole itsestäänselvyys, että tuoreessa suhteessa hormonit hyrräävät kiivaasti.

− On hyvin tavallista, että miehelle tulee rimakauhu. Hän asettaa suuret paineet onnistumiselle ja yrittää suoriutua seksistä, jolloin siitä ei tule mitään.

Nainen, tue kumppaniasi!

Nurmenniemi hoitaa suomalaisten miesten seksuaaliterveyteen liittyviä ongelmia Mehiläinen Miesklinikalla. Asiantuntija suosittelee miehiä ottamaan myös kumppanin mukaan vastaanotolle.

− Tällöin pariskunta ymmärtää, missä ja miten he voivat auttaa toisiaan.

Naisen on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten hän suhtautuu miehensä ongelmaan.

− Mies tulkitsee tilannetta niin herkästi, että pienikin moite naisen taholta voi voimistaa ongelmaa entisestään.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat