Maustekaappiin kertyy usein läjäpäin kaikenlaisia mausteita, joita ei välttämättä edes käytä kovin usein. Kotikokki pärjää pitkälle kolmella perusmausteella.
Sivumaku -blogin kirjoittaja Jani Kinnunen paljastaa pärjäävänsä näillä kolmella mausteella pitkälle.
– Pärjään mainiosti pelkällä mustapippurilla, suolalla ja chilimurskalla. Ne ovat ehdoton osa keittiötäni. Lähtökohta maustamisessa on tietysti se, että minkä tyyppistä ruokaa tykkää kokata, Kinnunen kertoo.
Oikeanlainen maustaminen onkin tärkeämpää, kuin kymmenien erilaisten mausteiden sekoittelu samaan ruokaan.
– Laittaisin lisämakua ruokaan mieluummin tuoreyrteillä, kuin erilaisilla mausteseoksilla. Toki jos tekee mielellään itämaista ruokaa, niin mausteitakin vaaditaan enemmän, Kinnunen sanoo.
Huolehdi, että keittiöstäsi löytyy nämä mausteet:
1. Laadukas suola
Suola on ruoanlaiton tärkein peruselementti. Moni valitsee kaupasta sen edullisimman ja suurimman suolapakkauksen. Panosta laadukkaaseen sormisuolaan, ja huomaat, että myös ruokasi maistuu paremmalta. Suolaa on myös helpompi annostella sormisuolan avulla: Koska sormisuola täytyy ensin murustaa sormien välissä, suolaa ei tule vahingossa laitettua liikaa. Suolasirottimesta saattaa taas helposti hujahtaa huomaamattoman paljon suolaa ruokaan.
2. Pippuri
Mustapippuri on maustekaapin perusta, ja sillä pärjää arkisessa ruoanlaitossa yllättävän pitkälle. Osta kaappiisi kokonaisia mustapippureita ja toimiva pippurimylly. Mustapippurilla voi maustaa melkein mitä tahansa kotiruokaa hyvänmakuiseksi.