Nämä kissat ovat yrittäneet jo kahden vuoden ajan päästä taidemuseoon – pääsy evätään kerta toisensa perään

Japanilaisen taidemuseon vartijoilla on ollut jo kahden vuoden ajan varsin erikoinen työtehtävä: estää kahta innokasta kissaa pääsemästä sisään museoon.

Onomichissa, Hirosihamassa kaupungin taidemuseoon on yrittänyt jo vuosien ajan päästä kaksi kissaa. Nyt kissoista on tullut kansainvälisiä julkkiksia, kun useat mediat ympäri maailmaa ovat uutisoineet niistä, muun muassa The Guardian ja Bored Panda.

Kaikki alkoi kesällä 2016, kun museoon tuli paikallisen taitelijan kissoja käsittelevä näyttely "Cats — Mitsuaki Iwago Photography Exhibition."

Vain muutaman päivän jälkeen yksi kissa, joka sai nimen Ken-chan, saapui ovelle yrittäen päästä näyttelyyn sisään, mutta sen pääsy evättiin.

– Arvelen, että Ken-chan huomasi joitakin taidekappaleita lasin läpi ja koska kuvien joukossa on kappaleita mustista kissoista, hänen on täytynyt ajatella, että hän on löytänyt uuden ystävän. Ja sitten hän on vain jatkanut palaamista, kertoo museon kuraattori Shinji Umebayashi The Guardianille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viime vuoden maaliskuussa sama musta kissa saapui museolle uudestaan, mutta tällä kertaa se toi mukanaan oranssin ystävänsä Go-chanin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Museossa arvellaan, että kissat majailevat jossain sen lähistöllä, sillä ne palaavat paikalle uudestaan ja uudestaan.

Vaikka kissat eivät ole päässeet sisälle, ainakin ne saavat rapsutuksia vartijoilta – näistä onkin muodostunut jo ystäviä.

Katso alta video myös venäläisestä, nettihitiksi muodostuneesta kissakaksikosta! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Nyt museon henkilökunta on alkanut twiittaamaan kuvia suloisesta kaksikosta aina, kun ne saapuvat paikalle. Twitteriin jaetuista kuvista ja videoista on sittemmin tullut viraaleja, kun tuhannet ihmiset ovat tykänneet ja jakaneet niitä.

Museo on alkanut valmistaa myös erilaisia matkamuistoja kahdesta kissavieraasta. Taidemuseon kävijämäärät ovat myös kasvaneet laajan some-julkisuuden myötä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja