Mainos

Nämä kekseliäät terveysvinkit voivat pelastaa henkesi

Mitä tekemistä vyötärön ja television koolla, suoraselkäisyydellä tai yhdellä jalalla seisomisella on terveyden kanssa? Paljonkin! Lue vinkit terveempään elämään alta.

Allaboutyou.com listasi tapoja, joilla voit vaikuttaa terveyteesi. Tiesitkö sinä nämä kekseliäät kikat?

Syö oikeaa ruokaa

Syö pääosin kasviksista koostuvia aterioita: lihan tulisi olla lisuke, ei salaatin. Älä ruokaile itseäsi ähkyyn asti. Ruoka tulee syödä tuoreena. Vältä kaikkia ruokia, joiden ainesosaluettelo kuulostaa kemiantunnin opetusmäärältä, äläkä syö mitään kotiinkuljetettua.

Colourbox

Asu ystävän lähellä

Facebook ei riitä: tutkimuksen mukaan Internetissä notkuvat ihmiset ovat muita onnettomampia. Erään tutkimuksen mukaan kilometrin säteellä asuva ystävä nostaa onnellisuutta jopa 25 prosenttia.

Seiso yhdellä jalalla

Hyvä tasapaino ehkäisee kaatumisia, jotka murtavat luita. Treenaa yhdellä jalalla seisomista harjatessasi hampaita. Kokeile myös varvistaa silmät suljettuina.

Keho haluaa unta, ei ruokaa

Uni ei ole vaihtoehto vaan elinehto. Ihminen voi elää ilman ruokaa viikon, mutta muutaman valvotun yön jälkeen silmät alkavat sulkeutua itsestään. Pitkäaikainen unettomuus huonontaa kehon immuunipuolustuksia, ja sairaudet flunssasta syöpään asti iskevät helpommin. Unen vähyys on yhdistetty myös masennukseen, stressiin ja ylipainoon. Nyt siis pää tyynyyn!

Vyötärön tulee olla televisioruutua kapeampi

Naisen vyötärönympärys saisi olla maksimissaan 80 senttiä. Keskivartaloon kertyvä rasva altistaa kantajansa diabetekselle ja sydäntaudeille.

Luonnollinen ei ole vaarattoman synonyymi

Jos mäkikuisma tai morfiini ovat tarpeeksi vahvoja parantamaan sinut, ne saattavat olla kykeneviä myös vahingoittamaan. Lääkkeitä ja luontaistuotteita hankkiessasi tulee aina pyytää asiantuntijan arvio tuotteiden sopivuudesta sinulle, ja niiden yhteisvaikutuksista.

Colourbox

Vaikka seisot, se lasketaan

Vaikka seisominen kuluttaa kaksi kertaa enemmän kaloreita, ei sipsipussia kannata ahmia seisoskellen. Seisoen syöminen viittaa myös kiireeseen: et ehdi maistella, koska sinun täytyy vain mättää ruoka sisällesi. Pysähdy nauttimaan ja pureskelemaan ruokasi. Näin et ahmi liikaa, neuvoo allaboutyou.com.

Todellinen ruoka, todellinen painonpudotus

Sokeriset tuotteet aiheuttavat äkillisen nousun verensokereissa. Kun sokeritaso sitten tulee ryminällä alas, nälkä ja uupumus iskevät. Syö pieniä annoksia hedelmää, täysjyvää ja proteiineja kolmen tai neljän tunnin välein: nälkä ei pääse iskemään ja painonpudotus helpottuu.

Suoraselkäisyys on yliarvostettua

Selkärankasi ei kuulu olla tikkusuora. Ihmisen selkäranka kaartuu S-kirjaimen tyylisesti, joten käytä töissäsi tuolia, joka tukee selän muotoa. Jos nukut selälläsi, tyyny polvien alla auttaa tukemaan selkää.

Syö värejä

Jos kaikki ainekset lounaslautasellasi ovat samaa väriä, jotakin puuttuu. Syö vihanneksia sateenkaaren väreissä: nauti punaisia, keltaisia, violetteja ja vihreitä kasviksia, sillä ne tarjoavat erilaisia ravinteita.

Suojele lastasi hampaillasi

Hampaiden peseminen suojaa sydäntä, keuhkoja ja syntymätöntä lastasi. Bakteereita täynnä olevat ikenet voivat siirtää tulehduksen ikenistä muualle kehoon. Bakteerit voivat aiheuttaa tulehduksia ja jopa ennenaikaisen synnytyksen. Tartu siis hammaslankaan jo tänään!

Älä syö värikästä maitoa

Älä syö muroja, jos ne vaihtavat maidon värin. Tällaisissa muroissa on todennäköisesti paljon väri- ja lisäaineita.

Colourbox

Vanhuus ei tule itsekseen

Eräässä tutkimuksessa nuorille ihmisille annettiin avainsanoja, kuten "auto" tai "pullo". Toiselle samanlaiselle ryhmälle annettiin vanhuuteen liittyviä sanoja, kuten "bingo" ja "harmaa". Kun testiryhmät päästettiin lähtemään, vanhuussanoja päissään pyöritellyt ryhmä liikkui huomattavasti toista ryhmää hitaammin. Vanhuus ei siis ole tila, joka vain yllättää yhtäkkiä: jokainen meistä voi treenata muistiaan ja aivojaan.

Syö lehtiä, älä siemeniä

Viljoissa on paljon kaloreita ja hiilihydraatteja. Jätä siis siemenet ja pähkinät hyllyyn, ja siirry salaatinlehtiin. Vihreissä lehdissä on paljon ravintoaineita, eikä yhtään kaloreita.

Palaa radioon

85 prosenttia tekemistämme asioista on rutiininomaisia tapoja, joita toistamme. Jopa radiokanavan vaihtaminen rikkoo tylsän tuttuuden kierteen ja virkistää mieltä.

MTV3/Helmi

Lähde: Allaboutyou.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.