Nämä kebab-ravintolat ostivat skandaalitukun tuotteita – asiakkaana ravintoloita ympäri Suomen!

Turussa toimivan Lihaliike Agali Oy:n toiminnassa todettujen laiminlyöntien takia sen markkinoille toimittamien liha, raakaliha- ja lihavalmisteiden myynti on kielletty, Evira tiedottaa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on kieltänyt Lihaliike Agali Oy:n valmistamien elintarvikkeiden myynnin ja muun luovuttamisen ja määrännyt ne käyttökieltoon ja hävitettäviksi viranomaisten valvonnassa. Päätös koskee myös sellaisia elintarvikkeita, joihin on käytetty Lihaliike Agali Oy:n toimittamia tuotteita.

Lihaliike Agali Oy on toimittanut lihaa ja siitä valmistettuja tuotteita, kuten kebab-lihavalmisteita, eri puolilla maata sijaitseviin vähittäismyymälöihin ja ravintoloihin.

Eviran mukaan tuotteet eivät täytä elintarvikkeille asetettavia vaatimuksia ja on syytä epäillä että niiden turvallisuus ja hygieeninen laatu ovat puutteelliset. Virheellisyyksiä on todettu jäljitettävyydessä, merkitsemisessä sekä elintarvikkeiden säilytys- ja käsittelyolosuhteissa. Toimijalla ei ole ollut vaadittavaa kirjanpitoa tuotteista ja niiden käsittelystä.

Näihin paikkoihin Lihaliike Agali Oy toimitti

Lihaliike Agali Oy:n toiminnassa todettujen epäkohtien perusteella Turun elintarvikevalvontaviranomainen on keskeyttänyt laitoksen toiminnan toistaiseksi. Eviran saamien tietojen mukaan Lihaliike Agali Oy:n myi tuotteitaan vuoden 2011 aikana ainakin seuraaviin elintarvikemyymälöihin ja suurtalouksiin:

Al Medina, Siwaily Import Asia Food, Alan shop, Malmin kebab ja pizzeria, Jalla Jalla, Namaskar, Pallopoika, Al-Amir Oy, Forat kebab pizzeria, Tai Food Market, Kulta kebab pizzeria, Dynameat, Taydo, Saaran kebab pizzeria, Ari kebab pizzeria ravintola, Indian Curry kebab pizzeria, Pihvipaikka Best, Center kebab pizzeria ravintola, Loimaan pizzeria, Varsinais-Suomen elintarviketukku Oy, Veli kebab pizza, Friendly kebab pizzeria, Kafé Gadolonia kb, Runway Café, Suncity kebab pizzeria, Roseanne pizzeria, New Baan thai restaurant, Habeb Tradin tmi, Kahvila Lahjahovi, Vihreä ravintola, Liha Salam Oy, Pikaruoka Mekong, Sho-resh, Juski Oy, Turun NMKY, Aura kebab pizzeria, Natali kebab pizzeria, Deeqo, Grilli, Ypäjän kebab pizzeria, Turun perheryhmäkoti, Chipo shop, Green Chilli 4 U oriental shop, Ramzi ja Moskea, Ylöjärven pizzaservice, Herkku pizzeria, Asim & Lemy, Goups Oy (lisäksi joitakin pienempiä asiakkaita).

Tuotteiden ostajia pyydetään palauttamaan tuotteet niiden ostopaikkaan ja olemaan tarvittaessa yhteydessä oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja