Nämä eläimet ystävystyivät keskenään lajieroista huolimatta – katso hellyttävät kuvat!

Weirdworm.com on koonnut sivuilleen listan suloisista, toisistaan parhaat ystävät löytäneistä eläinpareista. Väliäkö sillä, jos toinen on norsu ja toinen lammas.

Makaki ja jänis

Kun pitkähäntäinen makaki-apina BoonLau joutui koirien hyökkäyksen kohteeksi, se raahautui viimeisillä voimillaan läheiseen temppeliin. Munkit hälyttivät sille eläinlääkärin, mutta BoonLausta tuli siitä huolimatta raajarikko. Sillä on vain yksi käsi. Munkit alkoivat pitää huolta apinasta, mutta ajattelivat, että BoonLau tarvitsee myös eläinystävän. Niinpä he hankkivat sille lemmikkikanin, Tobyn. Nyt jänöjussi ja karvainen pikkuserkkumme eivät voi viettää hetkeäkään erossa toisistaan.

Virtahepo ja kilpikonna

Keniassa pelastettiin pieni virtahevon poikanen tsunamin kynsistä. Pelastajat nimesivät hevon Oweniksi ja veivät sen suojelualueelle. Samalla alueella asui vain yksi toinen eläin, 100-vuotias jättiläiskilpikonna nimeltään Mzee. Saapuessaan paikalle Owen juoksi välittömästi kohti Mzeeta, joka kääntyi ja sähisi nuorelle virtahevolle. Mutta Owen ei luovuttanut. Se pysytteli jatkuvasti Mzeen lähistöllä seuraten sitä jopa uimaan. Lopulta Mzee heltyi. Parivaljakko on viihtynyt siitä lähtien yhdessä.

Kirahvi ja strutsi

Floridalaisessa eläintarhassa asuva Bea-kirahvi päätti ystävystyä Wilma-nimisen strutsin kanssa. Vaikka samalla alueella oli runsain mitoin kummankin omia lajitovereita, jostain syystä nämä kaksi iskivät silmänsä toisiinsa. Molemmat lajit ovat luonteeltaan uteliaita ja seikkailunhaluisia, eikä varttuneempi Wilma ole näyttänyt koskaan häiriintyvän Bean kaipaamasta läheisyydestä.

Oranki ja koira

Roscoe-koira oli seurannut South Carolinassa sijaitsevan uhanalaisten eläinten tutkimuslaitoksen työntekijöitä heidän työpaikalleen, kun Suryia-niminen oranki bongasi sen. Suryia meni heti hieromaan tuttavuutta, ja kaksikko alkoi leikkiä keskenään. Hoitajat pitivät käytöstä outona, koska yleensä koirat pelkäävät kädellisiä eläimiä. Kun Roscoelle ei löytynyt omistajaa, sen annettiin jäädä laitokselle. Suryia on innostunut jopa kävelyttämään Roscoeta hihnassa.

Norsu ja lammas

Vauvaelefantti nimeltä Themba jäi orvoksi, kun sen emo putosi kallion kielekkeeltä. Orpoa Thembaa seurattiin tarkoin ja toivottiin, että toinen norsu adoptoisi sen itselleen. Kun näin ei käynyt viikonkaan jälkeen, se vietiin Shamwarin villieläinten kuntoutuskeskukseen. Siellä Themba esiteltiin lampaalle nimeltä Albert. Themba ryntäsi saman tien Albertia päin ja pelästytti sen. Hätääntynyt lammas piileskeli luolassa 12 tuntia, kunnes se palasi lopulta näkyviin sinnikkään Themban odottaessa kärsivällisesti ulkona. Ne eivät ole olleet erossa sen jälkeen.

Lähde: Weirdworm.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat