Mainos

Näkökulma: Vierumäen kiekkoväen oltava varuillaan – teitä tullaan vakoilemaan

3:32
Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas pitää tunteikkaan puheen pelaajille.

Suomalaisen jääkiekon menestystä on pohjustettu hakemalla oppia ulkomailta. MTV Urheilun Marko Leppänen muistuttaa, että Suomi on seuraavaksi se maa, jonne muut isot kiekkomaat kohdistavat katseensa. 

Jääkiekkoliiton väki, huomio! Vierumäen porukkanne on suuressa vaarassa. 

Saamiemme tietojen mukaan lähipäivinä itärajan takaa on tulossa porukka, joka kaappaa huippu-urheilujohtaja Rauli Uraman. Hänet sidotaan tuoliin ja pakotetaan kertomaan, millä taikatempulla puusilmäisisiä ja puukätisiä kolmosketjun laitureita tuottaneesta maasta on alkanut versoa mahtavalla pelisilmällä ja vikkelillä jaloilla varustettuja vastuunkantajia. 

Tarkkailkaa Vierumäen päärakennuksen käytävillä ja liikuntahalleissa liikkuvia siivoojia. He saattavat olla soluttautuneita Kanadan jääkiekkoliiton Hockey Canadan edustajia, jotka yrittävät hankkia tietoja koko viisikon yhteistyöllä tehtävästä keskialueen ylityksestä.

Käykää läpi turvakamerat ja läppäreiden tietosuojaohjelmat. Jenkkiläiset kiekkopäättäjät ovat valjastaneet tiedustelupalvelun tunkeutumaan järjestelmiin, jonne on kirjattu suomalaisjunnujen tekemien takakyykkyjen polvikulmat. 

Suomi on niin  ylivoimainen, että Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF:kin tekee kaikkensa, ettei leijonien ylivoima vie kisojen mielenkiintoa. Tulevaisuudessa arvoturnauksia pelataan yhä enemmän pienessä kaukalossa. No, sekään ei näytä auttavan...

Nyt on hyvä värittää. Nuorten MM-kultaa ei voi kuitata enää yksittäisen turnauksen suonenvedolla. Suomi on oikeasti ottanut kiinni muita jääkiekkomaailman huippumaita, ja mennyt osittain ohikin. 

Suomalaiset ovat osoittaneet nöyryyttä ja lähteneet hakemaan enemmän oppia muualta, muun muassa Ruotsista. Se kannattaa, sillä "me tiedämme jo kaikesta kaiken" -asenteella pärjää vain umpimielisyyden MM-kisoissa. 

Nyt Suomi on maa, johon muut kiekkomaat suuntaavat katseensa yhä enemmän. 

Maajoukkueen menestys on vain yksi osoitus suomalaisen pelaajatuotannon kehityksestä. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen taistelee tosisaan NHL:n pistepörssin voitosta, ja Patrik Laineella on realistiset saumat maalipörssin voittoon. Suomalaiset rynnivät joukolla NHL:n tähdistöpeliin

Suomalaiset voivat vain toivoa, että parhaiden pelaajien olympiaturnaus tai World Cup järjestettäisiin mahdollisimman pian. Suomella voi olla parin vuoden sisällä oikeasti mahdollisuus napata kultaa parhaiden turnauksessa – ensimmäistä kertaa kiekkohistoriansa aikana. 

Maailmanmestaruudet on jo hallussa moneen kertaan. Vielä olympiakultaa ja Kaapo Kakon ykkösvaraus, niin maailman jääkiekkopeli on pelattu loppuun. Sitten voidaan siirtyä takaisin alkupisteeseen, Seitsemän Veljeksen runttaamaan kurra-peliin, jota voidaa pitää jääkiekon alkeellisena versiona. 

On niitä kehittämisen aiheitakin, mutta palataan niihen seuraavissa jutuissa. Ei aina jaksa. 

Nautitaan nyt. 


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja