Näkökulma: Videotarkistukset ottaneet jääkiekkopeleissä ylivallan – tässä tulevaisuuden kauhukuva

HPK:n Janne Tavin tasoitusmaalia toisessa SM-liigafinaalissa Kärppiä vastaan tarkasteltiin videolta, vaikka osumassa ei ollut mitään epäselvää. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä videot ovat ottaneet jääkiekossa yliotteen, ja tarkistuksia tehdään liian paljon. Tässä näkemys siitä, mihin jatkuva tilanteiden tarkastelu jälkikäteen johtaa.

Tervetuloa seuraamaan loppuottelua Haarniskojen ja Näätäeläinten välillä. Kiekko tippuu hetken kuluttua jäähän tässä huippujännittävässä kiekkokevään huipennuksessa.

Hetkinen, eipäs tipukaan. Tuomarit huomaavat kiekossa jotain epäilyttävää ja ottavat yhteyttä videotuomariin, joka katsoo hidastuksena, että onko kiekko täysin sääntöjen mukainen.

Ja kyllä, kolmen minuutin videotarkistuksen jälkeen kiekko lopulta tippuu jäähän. Haarniskojen puolustaja ottaa kiekon omalla alueellaan ja kuljettaa sen keskialueelle. Hän heittää kiekon päätyyn, mutta hups, mitä nyt tapahtuu… Kiekko lipsahtaa Näätäeläinten maaliin.

Seuraa videotarkistus, jossa tuomarit tarkistavat, että oliko roikkukiekko noussut liian korkealle ennen sen laskeutumista maaliin.

Tervetuloa takaisin seitsemän minuutin katkon jälkeen. Päätöstä saatiin odottaa pitkään, mutta oli se maali.

Näätäeläimet painavat pelin Haarniskojen kenttäpuoliskolle. Haarniskojen maalivahti sulkee kiekon räpyläänsä ja panee sen takaisin peliin, mutta ja tuomari viheltää pelin poikki.

Jaahas, päätuomari luistelee toimitsija-aitioon ja ottaa yhteyden videotuomariin kysyäkseen, että milloin hän oikeastaan vihelsi pelin poikki. 

 

Videotarkistusta on kestänyt nyt kymmenen minuuttia. Ottakaa lokoisa asento siellä kotikatsomoissa ja käykää vaikka jääkaapilla, tässä kestää kuitenkin vielä.

Ja tervetuloa takaisin, vartin tarkistuksen jälkeen tuomarille selvisi, että milloin hän itse vihelsi pilliin. Se on b-pistealoitus.

Yleisö alkaa liikehtiä katsomossa hermostuneesti. Ottelua on pelattu 3.46 ja ottelun alkamisesta on kolme varttia. Tämä taitaa kestää tänään pitkään. Jos tulee pari jatkoaikaa, pitää katsojien pyytää aamulla töistä vapaata, että ehtii katsoa ottelun lopun.

Mitä Haarniskojen nelosketjun laituri siellä aitiossa heiluu? Hän pumppaa kyykkyjä aitiossa, ei mikään ihme, sillä hän ei ole pelannut vielä vaihtoakaan.

Peli jatkuu. Näätäeläinten laituri ajaa vasemmalta laidalta väkevästi maalintekopaikkaan, mutta Haarniskojen pakki taklaa kovaa ja Näätäeläinten laituri huutaa jotain perään.

Tuomari viheltää pilliin ja keskeyttää pelin. Hän käy tarkistamassa videotuomarilta, että mitä siellä sanottiin. Tarkemmin ottaen tarkistus tehdään videotuomarin äänivastaavalta, joka kuulee mitä kaukalossa puhutaan.

Ei, tällä kertaa ei tilanteesta tuomittu jäähyä epäurheilijamaisesta käytöksestä, nauhalta kuului ainoastaan ”voi hitsi sentään sä olet ihan epis”.

Ravintolapäällikkö kuljeskelee tuossa selostamon edessä hermostuneesti. Kaikki ravintolamaailman nakit ovat kuivahtaneet, kun niitä on lämmitetty jo neljä kertaa uudelleen. Lämmennyttä olutta on pakko kaataa viemäristä alas litratolkulla. Voi taivas varjele mitä tuhlausta!

Toimitsija-aitiossa tapahtuu jälleen. Siellä tarkistetaan, että onko Näätäeläinten sentteri asettanut aloituksessa lapansa väärin suhteessa vastustajaan. Toimitsija-aitiossa näyttää olevan jotain hässäkkää. Tuomarin korva punottaa, koska hän on pitänyt luureja päässä tänään niin paljon.

Voi herranen aika, videotuomareiden VHS-nauha on loppunut!

Juuri saamamme tiedon mukaan sarjan edustaja on tuomassa pikalähetyksellä videohuoneeseen talonsa vintiltä löytämäänsä vanhaa Beethoven-elokuvaa, jonka päälle saa nauhoittaa kiistanalaisia tilanteita pelistä.

Ottelun ensimmäistä erää on pelattu 15.42. Videotarkistussysteemin tarkistusta odotellessa voitte vaikka katsoa Salatut elämät telkkarista.  

Lue myös:

    Uusimmat