Bratislavan kultaleijona jäi pois MM-kisaryhmästä – seurasiko hän ensi kauden joukkueensa peliä Hämeenlinnassa?

Vuoden 2011 MM-kultajoukkueen hyökkääjä Janne Pesonen jännäsi Hämeenlinnassa HPK:n ja vanhan joukkueensa Kärppien SM-liigafinaalia. Oma kausi on Pesosen kohdalta ohi, kun SHL:n Växjö tippui, eikä hän liittynyt Leijonien MM-kisaryhmään. Huhut ovat viemässä Pesosta takaisin Oulun Kärppiin.

Pesonen katseli Hämeenlinnassa Kärppien ja HPK:n toista SM-liigafinaalia muiden muassa loukkaantuneen Kärppien hyökkääjän Mika Pyörälän kanssa. Helsingissä asuva Pesonen on seurannut aktiivisesti SM-liigakiekkoa koko kevään sekä televisiosta että paikan päältä.

– On ollut tosi hyvää ja raikasta peliä. Hyvä pleijarikevät on menossa, Pesonen kehui MTV Urheilulle.

Pesosen kausi Växjö Lakersin paidassa loppui pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Siihen katkesi myös Pesosen kausi, koska hän ei liittynyt Leijonien MM-kisoihin valmistautuvaan leiriryhmään.

– Ei siinä mitään kummempaa, turha tilannetta on avata sen enempää, Pesonen sanoi arvoituksellisesti.

Kysyttiinkö sinua mukaan?

– Kyllä siinä jotain keskusteluja oli, mutta en sitä sen enempää kommentoi. Nyt ollaan täällä.

"Ukot pitää olla terveenä"

Varsinkin NHL-pelaajien poisjäännit MM-kisoista ovat kirvoittaneet kovaa keskustelua. Viidet MM-kisat käynyt Pesonen tietää miten vaativa MM-kisaurakka on leirityksineen kaikkineen.

– Ensinnäkin ukot pitää olla terveenä ja toisaalta into jatkaa pelejä. Ymmärrän, että kauden aikana tulee loukkaantumisia, eikä se ole helppoa rutistaa enää oman kauden loppumisen jälkeen. Parasta, että mukaan lähtevät ne pelaajat, jotka ovat valmiita laittamaan kaiken likoon, Pesonen tuumi.

Pesonen tietää hyvin, ettei NHL-pelaajien määrä ole välttämättä suoraan verrannollinen menestykseen MM-kisoissa.

– Menestys sekä maajoukkueessa että seurajoukkueessa tulee sen kautta, miten paljon porukka on valmis tekemään hommia kimpassa.

"Katsotaan rauhassa"

Pesonen ei ole jatkamassa viime kauden seurassaan Växjössä. Ensi kauden diiliä ei ole julkistettu, mutta nelinkertaista Suomen mestaria ollaan viemässä kovaa takaisin Kärppiin.

– En nyt lähde vastaamaan huhuihin. Katsotaan rauhassa ja ilmoitetaan sitten kun on jotain ilmoitettavaa, Pesonen vastasi.

Pesonen sanoi, ettei hän halua jatkaa Ruotsissa muualla kuin Växjössä, joka on uudistamassa joukkuettaan rajusti. Vaikka tämä kausi oli pettymys, viime kaudella Pesonen pääsi juhlimaan SHL:n mestaruutta.

– Se oli ihan huikea kausi. En ole päässyt kokemaan tuollaista dominointia aiemmin seurajoukkueessa.  

Lue myös:

    Uusimmat