Mainos

Näkökulma: SM-liigan alkukauden sensaatio pelaa upeaa jääkiekkoa – tulosten takaa löytyy loogisia syitä

1:45

SM-liigan suurin piristysruiske tulee Tampereelta. Ilves on sarjassa kolmantena, eikä se ole sattumaa tai tuuria. Vastaus alkukauden hyvyyteen löytyy loogisista syistä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa tiistain KalPa-ottelusta.

Sanotaan se suoraan: Ilves pelaa upeaa jääkiekkoa ja sitä on ilo katsoa, vaikka ei olisikaan seuran kannattaja. 

Kaikki on lähtenyt Ilveksen sisäisestä arvomaailmasta.

Ilveksessä on nimittäin hyvä olla. Sitä ovat sanoneet pelaajat ja sitä on sanonut myös päävalmentaja Karri Kivi. Kivi on useissa eri medioissa toistellut, että Ilveksessä saa olla oma itsensä pukukopin sisällä sekä jäällä.

Kivi on myös toistellut, että vaikka virheitä tulee, voi virheen tekijä luottaa siihen, että vierustoveri paikkaa ja tulee apuun. Tämä luo rohkeutta, eikä virheitä pelätä.

Se on nuorelle ryhmälle kultaakin arvokkaampi asia.

Ja, kun nuori pelaaja voi haastaa ja kilpailla itseään vastaan, se tarkoittaa myös onnistumisia. 

Tämä on näkynyt erityisesti Joose Antosen pelaamisessa. 23-vuotias hyökkääjä on hakenut paikkaansa muutamien kausien ajan, kunnes palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa.

Ilveksessä hän on alkukauden perusteella puhkeamassa kukkaan, kun on saanut toteuttaa itseään, pelata rohkeasti omaa taitoskaalaansa hyväksi käyttäen ja pelata ilman pelkoa virheistä.

Toinen merkittävä seikka alkukaudessa on ollut se, että nuoret pelaajat Oskari Laaksosen ja Joona Ikosen johdolla ovat kehittyneet viime kaudesta.

Se on osoitus Kiven valmennusryhmän osaamisesta. Sitä myös ilmentää joukkueen tämän hetkinen viisikkopelaaminen.

Ilves on hyvin valmennettu joukkue, jonka sisällä on oikeanlainen arvomaailma.

Kivijalkana pelitapa

Ilves on pelannut alkukaudesta upeaa kiekkokontrollijääkiekkoa. Sen on mahdollistanut tiivis viisikko, jossa pelaajien välillä on lyhyet etäisyydet ja kiekollisella pelaajalla aina vähintään kaksi tai kolme syöttösuuntaa.

Tämä on mahdollistanut sen, että Ilveksen nuoret, taitavat pelaajat pystyvät ohittamaan vastustajia lyhytsyöttöpelin turvin. 

Ilves ei pahemmin pakota peliä, vaan rytmittää sitä. Kun on paikka lähteä hitaalla rytmillä, joukkue tekee sen. Jos on tilaisuus lähteä nopeasti, joukkue tekee sen.

Ja, kun on lisenssi kokeilla rohkeasti oman pelitaitojen ylärajoilla, pääsevät pelaajien kiekolliset taidot oikeuksiinsa. Ilveksen kiekollinen pelitapa onkin tukenut pelaajien vahvuuksia.

Toki joukkueelle tulee kohtalaisen paljon kiekonmenetyksiä, joista on syntynyt maaleja, mutta ne eivät ole lannistaneet joukkuetta.

Tupsukorvien pelaajat ovat vain yrittäneet samaa uudestaan ja seuraavalla kerralla paremmin. Ja kun voitot ovat seuranneet toisiaan sekä onnistumiset ovat seuranneet toisiaan, liikkeelle on lähtenyt positiivinen lumipalloefekti.

Ja se on nostanut Ilveksen kolmen joukkoon.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja