Nakertaako Bottaksen voitto Mersu-kuskien harmoniaa? "Ei käy kuten Nicolla ja Lewisilla"

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff on edelleen varma, ettei Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin välit tulehdu samalla tavalla kuin Hamiltonille ja Nico Rosbergille kävi.

Wolff on puhunut asiasta jo useaan otteeseen ennen kautta. Hamilton oli kolmessa ensimmäisessä kisassa suomalaista edellä, mutta Venäjällä Bottas oli jokaisessa ajosessiossa vahvempi. Jo aika-ajossa ero oli iso, mutta kisassa Mercedes-kuskien suoritustasossa oli valtava kuilu ja Bottas porhalsi uransa ensimmäiseen voittoon.

Vielä viime viikolla Bottakselta ja Wolffilta kyseltiin Bahrainin tallimääräyksestä ja siitä, onko Bottas luisumassa kakkoskuskiksi. Nyt suomalaisella on Hamiltonin tavoin kaudelta yksi voitto ja piste-ero on vain 10 Hamiltonin eduksi.

– Hän teki riskivedon ja siirtyi Lewisin tallikaveriksi, otti haltuunsa hallitsevan maailmanmestarin auton ja hän on tehnyt todella hyvää työtä, Wolff kehui Rosbergin korvannutta Bottasta.

– Kuljettajiemme suhde on erittäin ehjä, Lewis oli yksi ensimmäisistä onnittelemassa Valtteria hänen ensimmäisestä voitostaan ja se osoittaa millainen kunnioitus näillä kahdella on toisiaan kohtaan. Silti molemmat ovat raivokkaita kilpailijoita ja he haluavat voittaa kisoja ja taistella mestaruudesta. En silti usko, että se vaikuttaa suhteeseen ja tallin sisäiseen dynamiikkaan, kuten aiempina vuosina Nicon ja Lewisin välillä kävi, Wolff vakuutti.

Ferrarin Sebastian Vettel on MM-sarjan kärjessä 13 pistettä Hamiltonia edellä. Bottaksen ero kärkeen on 23 pinnaa.



Lue myös:

    Uusimmat