Hamilton: Mercedeksellä uusi harmonia – syinä Bottas ja Ferrari

Lewis Hamilton sanoo, että Ferrarille Australiassa koettu tappio on hitsannut Mercedestä entistä paremmin yhteen.

Mercedes on temmeltänyt kolme vuotta F1-sarjassa ylivoimaisena ja Hamiltonilla oli napit vastakkain tallikaveri Nico Rosbergin kanssa. Nyt Mercedes-kuskit Hamilton ja Valtteri Bottas ovat saanut punaisen vihollisen, joka horjuttaa ihan oikeasti mahtitallin asemaa.

MAINOS

Kiinan F1-viikonloppu C Morella!

Sunnuntai: Kiinan GP klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 07.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Hamilton myönsi Kiinassa, että kiihkeä kamppailu samoissa väreissä repi tallia eri suuntiin.

– Kun taistelu on tallin sisällä, tiimi voi helposti luhistua jatkuvaan taisteluun, kun tavoitteet törmäävät. Sen sijaan tällä hetkellä – vaikka tavoitteet törmäävätkin, kun molemmat haluavat voittaa – me näemme punaisen edessämme ja meidän täytyy ponnistaa eteenpäin yhdessä, Hamilton sanoi.

Kun meno oli välillä Rosbergin kanssa täyttä sotaa, on Mercedes tällä hetkellä kuskien suhteen harmoniassa. Hamilton on ollut tähän mennessä edellä, mutta Bottas on todella lähellä.

– Hänellä on ehdottomasti vielä potentiaalia ja kasvua saatavilla, Hamilton kehuu Bottasta.

– Kyse on kuitenkin siitä, että tallissa löytyy oikea tasapaino ja tähän mennessä Valtterilla ja minulla on loistava tasapaino. Vaaka on mukavasti tasapainossa, hän sanaili.

Ferrarin asettama haaste on havaittu ja kuten Kiinan aika-ajo osoitti, se on työntänyt Hamiltonin aivan äärirajoille. Hän ajoi viimeisessä osiossa niin limiitillä, että auto oli lähteä käsistä.

– On siistiä ajatella, että tämä on kuin jalkapallojoukkue, joka tekee yhteistyötä. Jos jalkapallojoukkue pelaisi toisiaan vastaan, se olisi vain ympyröiden juoksemista, Hamilton vertasi.

Hamilton nappasi Kiinan kisaan paalupaikan ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä. Bottas oli kolmas ja Kimi Räikkönen neljäs. Asetelma oli tismalleen sama Australiassa, mutta Vettel tuli ja voitti kisan.




Lue myös:

    Uusimmat