Naked Attraction Suomi -juontaja Marja Kihlström luuli aluksi, että myös hänen pitää olla alasti ohjelmassa: "Silti ihan aidosti harkitsin"

Tämä on tärkein asia, jonka Marja Kihlström on oppinut omasta parisuhteestaan 0:24
Tämä on tärkein asia, jonka Marja Kihlström on oppinut omasta parisuhteestaan

Marja Kihlström luotsaa jo kolmatta kautta Naked Attraction Suomi -ohjelmaa.

Naked Attraction Suomi -ohjelman kolmannen kauden uusinnat alkavat tänään TV5:lla. Ohjelmassa jaksojen päähenkilöt hyppäävät deittailun vietäväksi käänteisessä järjestyksessä: ensin tavataan alastomana, ja vasta sitten siirrytään pukeutuneina treffeille.

Ohjelman juontajana on nähty alusta saakka erityistason seksuaaliterapeutti ja tv-kasvo Marja Kihlström. Hän kuvaa ohjelman luotsaamisen olevan itselleen mielenkiintoinen projekti, joka herätti aluksi epäluuloa myös hänessä itsessään.

– Mietin, että mistä tässä ohjelmassa on oikeasti kyse, voinko tehdä tätä seksuaaliterapeuttina, koska ohjelman brittiversiossa välillä jopa nöyryytetään ja nauretaan ilkeästi. Jouduin oikeasti miettimään ja kävimme tuotantoyhtiön kanssa keskustelua siitä, millaista ohjelmaa he aikoivat tehdä, Kihlström kertaa.

Keskustelun lopputulemana oli, että Kihlström saa tehdä arvojensa mukaista, kehorauhaa edistävää ohjelmaa, jossa puhutaan kunnioittavasti ihmisille, mutta jossa on myös lupa omanlaisiin mieltymyksiin.

– Tämä on ollut matka, jossa olen itsekin oppinut  ja joutunut tutkimaan, että mikä on minun käsitykseni kehoista ja miten muiden kehot vaikuttavat minuun. Ei tässä ammattilaisenakaan voi täysin laittaa itseään sivuun, hän sanoo.

Kun tuotantoyhtiö ensikerran lähestyi Kihlströmiä Naked Attractionin tiimoilta, hän luuli, että myös hänen täytyy olla ohjelmaa juontaessaan alasti. 

– Mutta kyllä minä silti ihan aidosti harkitsin ohjelman juontamista. En tiennyt, mistä tässä ohjelmassa on kyse, hän nauraa.

Kihlströmin mukaan ohjelman osallistujien rohkeus sekä näiden ylpeys oman itsensä ylittämisestä ovat jo itsessään syitä sille, että hän haluaa juontaa Naked Attractionia. Hän kertoo, että esimerkiksi yksi kolmannen kauden osallistujista tuli kuvauksia seuranneena päivänä uudelleen studiolle mukanaan pullia ja kukkia työryhmälle.

– Hän oli niin onnellinen siitä päivästä, se oli hänelle ihan valtavan tärkeä päivä. Se, mitä tämä antaa näille ihmisille, on paljon enemmän kuin vain tirkistelyohjelma.

Kihlström toteaa, että hän pyrkii ohjelmassa luomaan osallistujille turvan ja rauhan, jotta he voivat puhua kunnioittaen ja että heillä on lupa puhua omista mieltymyksistään. Ohjelman osallistujat ovat kuitenkin Kihlströmin mukaan niitä, jotka tekevät ohjelman.

– He ovat meille esikuvia, inspiroivat ihmisiä kotisohvilla, antavat keskustelun aiheita ja muistuttavat siitä, kuinka me kaikki kaipaamme nähdyiksi tulemista ja että meitä katsotaan lempeästi. 

Naked Attractionia lasten kanssa

Kihlströmillä on kolme lasta, joiden kanssa hän on katsonut yhdessä kaksi ensimmäistä Naked Attraction Suomi -kautta. Kihlström kuvaa ohjelman katsomisen olleen lapsille turvallista, sillä hän on aikuisena istunut vieressä ja selittänyt tarvittaessa asioista. 

– Jos lapsi kommentoi jotain asiaa niin, että siinä tilanteessa olisi hyvä kertoa, että "Itseasiassa kun sanot noin, niin tuo on epäkunnioittavaa, voi tuntua kiusaamiselta tai loukata", niin siinähän lapsi saa seksuaalikasvatusta. Samaan aikaan lapsella on oikeus ihmetellä erilaisia kehoja ja tutkia, että miksi joku asia on näin, Kihlström sanoo.

Kihlström huomauttaa, että hänen lapsillaan on tietysti oikeus valita, haluavatko he katsoa hänen kanssaan Naked Attractionia. Hän tietää myös muita ihmisiä, jotka ovat katsoneet ohjelmaa lastensa kanssa, ja myös vanhempia, jotka ovat vinkanneet omalle teini-ikäiselle lapselleen, että ohjelmaa voisi olla pohdiskelemisen ja erilaisten kehojen tutkimisen kannalta hyvä katsoa.

– Pornoa katsotaan koko ajan nuorempana ja nuorempana, niin mielestäni Naked Attraction Suomi on hyvä lisä siihen, että voit katsoa kehoja ilman, että ne tekevät mitään ja että ne vain ovat, eivätkä esimerkiksi penikset ole erektiossa. Se on ehkä paljon lempeämpi tapa katsoa kehoa ensimmäisiä kertoja ihmetellessä ja tutkiessa. 

Lue myös:

    Uusimmat