Näitä designtuotteita suomalaiset haalivat nyt itselleen

Sisustusrintamalla klassikoiden lisäksi myös uutuustuotteet nousevat hiteiksi. 

Design-klassikoiden rinnalle on noussut viime aikoina uusia suosikkeja, jotka ilahduttavat jo monessa suomalaiskodissa. Yksi uusi sisustussuosikki on Kartellin Componibili-säilytyskaluste, jonka suosio on huomattu niin Vepsäläisellä kuin Finnish Design Shopissakin.

– Kaluste on monikäyttöinen, ja sitä ostetaan esimerkiksi eteiseen, lastenhuoneeseen ja märkiin tiloihin, kertoo Helena Lundahl Vepsäläiseltä.

Stockmannilla uutuussäilytyskalusteista kaupaksi käyvät muun muassa Iittalan Vakka- ja Aitio-kalusteet.

Uutuusrintamalla erityisesti tanskalaiset designyritykset ovat valloittaneet viime aikoina suomalaisten sydämet.

– Hay ja Muuto tuovat jatkuvasti markkinoille ajankohtaisia, hienosti muotoiltuja tuotteita. Hayn moderni Tarjotinpöytä on muutamassa vuodessa noussut todella suosituksi. Samoin vuonna 1949 suunniteltu String Pocket -hylly somistaa jo aika monen kotia, kertoo Finnish Design Shopin toimitusjohtaja Teemu Kiiski.  

– Myös Hayn About a Chair -tuolisarjaa ja Muuton The Dots -ripustimia myydään paljon. Uutuuksista tällä hetkellä erityisen suosittuja ovat Legon säilytyslaatikot, joiden näin suuri suosio yllätti meidät täysin. 

Viimeisimmäksi hitiksi Kiiski mainitsee sisustusjulisteet, jotka käyvät tällä hetkellä hyvin kaupaksi.

Stockmann listaa tuoreiksi suosikeiksi muun muassa Arne Jacobsen Design Letters -astiat. Makuuhuoneessa puolestaan suositaan Stockmannin mukaan nyt luonnonmateriaaleja, kuten untuvaa, silkkiä ja bambua. Esimerkiksi Balmuirin ja Finlaysonin pellavalakanat tekevät kauppansa.

Klassikotkin pitävät pintansa

Kestosuosikkeja ovat Artekin jakkarat sekä Vitran tuolit.

Vepsäläisellä käyvät kaupaksi myös Muuramen tuotteet, minkä Lundahl uskoo johtuvan kalusteiden helposta yhdisteltävyydestä.

– Kalustamista on helppo jatkaa, jos kotona on jotain Muuramen tuotteita.

Valaisinten osalta suomalaiset suosivat klassikkoja.

– Kotimaisista tuotteista kestosuosikkeja ovat Artekin ja Secto Designin valaisimet. Erityisesti koivusta valmistettu Octo on haluttu klassikko, Finnish Design Shopin Kiiski kertoo.

Stockmannin mukaan kestosuosikkeja ovat muun muassa Iittalan Teema-astiasto ja Essence-lasit, Fiskarsin sakset, Jalo-palovaroittimet, Kay Bojesen -apinat sekä Georg Jensen Cobra -kynttilänjalat.

Lue myös:

    Uusimmat