Näitä piirteitä naiset kumppaniltaan toivovat – mutta vain tiettyyn pisteeseen asti

Naiset toivovat mieheltä älyä ja rentoutta, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Liiallinen älykkyys ja rentous osoittautuivat tutkimuksessa luontaantyötäviksi ominaisuuksiksi.

Videolla työstään kertoo nainen, jonka ammattina on käydä treffeillä.

University of Western Australian tutkimus viittaa siihen, että vaikka älykkyys ja rentous ovat kumppaninvalinnassa toivottuja ominaisuuksia, tietyn pisteen jälkeen niiden viehättävyys katoaa.

Australialaistutkijat havaitsivat tutkimuksessaan, että naiset eivät halua tapailla liian älykkäitä tai liian rentoja miehiä.

Liika on liikaa

Tutkijat kysyivät 383 nuorelta aikuiselta, millaisia piirteitä he toivovat tulevalta kumppaniltaan. Neljä pääpiirrettä olivat älykkyys, rentous, kiltteys sekä fyysinen viehättävyys.

Vastaajia pyydettiin määrittelemään, kuinka paljon he kiinnostuisivat ihmisestä, joka olisi älykkäämpi kuin 1, 10, 25, 50, 75, 90 tai 99 prosenttia maailman väestöstä. Samalla vertailuasteikolla tutkittavia pyydettiin arvioimaan kolme muuta viehättäviksi koettua luoteen pääpiirrettä.

Tutkimuksessa huomattiin, että kuvitteellisen henkilön viehättävyydessä tapahtui merkittävä ero, kun hänet kuviteltiin 90 tai 99 prosenttia muuta väestöä fiksummaksi tai rennommaksi. Tässä vaiheessa vähemmän älykäs ja vähemmän rento tyyppi osoittautui viehättävämmäksi vaihtoehdoksi.

Sama ilmiö huomattiin myös fyysisen viehättyvyyden kohdalla. Liian kuuma mies ei enää naisiin vedonnut.

Hyvät ominaisuudet voivat muuttua huonoiksi

Tutkimusta luotsannut Gilles Gignac sanoo tutkimuksen kertovan, että liialliset hyvät ominaisuudet kääntyvät päinvastaisiksi. Hän viittaa aiempiin tutkimuksiin, joiden mukaan esimerkiksi toisen ihmisen liiallinen älykkyys ruokkii turvattomuuden tunnetta.

Tutkimus esiteltiin British Journal of Psychology -julkaisussa.

Lue myös:

    Uusimmat