Mainos

Näitä kuvia Instagram ei halua sinun näkevän – sovelluksesta poistetut kuvat julki

Kuvia, jotka on poistettu Instagramista niiden loukattua palvelun sääntöjä ja käyttöehtoja, on nyt koottu yksien kansien sisään.

Instagramin kautta jaetaan yli 50 000 uutta kuvaa päivittäin. Sovelluksen säännöt ovat herättäneet keskustelua alusta saakka. Käyttöehdoissa mainitaan, että esimerkiksi alastonkuvat ja väkivallan ihannoiminen on kiellettyä. Kohu siitä, miten naisen nännin näkyminen eroaa siitä, että paidattomat miehet patsastelevat useissa kuvissa ilman paitaa, on synnyttänyt myös uusia käyttäjätilejä.

Taiteilijat Arvida Byström ja Molly Soda ovat nyt koonneet yksien kansien väliin satoja Instagramista poistettuja kuvia. Pics or didn´t happen: Images Banned from Instagram -niminen teos sisältää alastonkuvien lisäksi muun muassa otoksen, jossa naisen pääliina pitää paikallaan korvalla olevaa kännykkää ja kuvan naisesta, jonka kuukautisveri on sotkenut sänkyä.

Taiteilijat pyrkivät teoksellaan kyseenalaistamaan tapaa, jolla naisen alaston keho nähdään aina pornografisena.

– Naisen kehoa valvotaan jatkuvalla syötöllä – miksi Instagram olisi millään tavalla erilainen, kysyy Soda, joka yhdessä Byströmin kanssa on taistellut äänekkäästi naisten oikeuksien puolesta jo pitkään.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vapaaehtoisesti projektiin lähetettyjen satojen kuvien lisäksi kirjasta löytyy essee-tekstejä, joissa ruoditaan modernia sensurointia.

Lähteet: DazedStatistic Brain 

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.