Naisurheilun häirintäpaljastuksesta laaja-alainen aalto: "Olisi naiivia väittää, että kyse on pelkästään jalkapallosta ja jääkiekosta"

9:00

MTV Sport toi julki torstaina paljastuksen naisurheilussa esiintyvästä seksuaalisesta häirinnästä, jota on ilmennyt muun muassa aivan huipputasolla. Asiasta uutisoineen toimittajan Timo Innasen mukaan torstain paljastuksen jälkeen ilmi on tullut tapauksia laaja-alaisesti monien joukkuelajien parista.

Torstaina esillä oli häirintäesimerkkejä jalkapallosta ja jääkiekosta.

– Paljastuksen jälkeen on ilmennyt, että näitä on ihan yhtä lailla pesäpallossa, ringetessä, salibandyssä ja niin edelleen. Olisi naiivia väittää, että kyse olisi pelkästään jalkapallon tai jääkiekon ongelmasta, Innanen sanoi Huomenta Suomen vieraana.

Asiaan on lähdetty puuttumaan ja eri tahot ovat lähteneet toteuttamaan eri toimintamalleja, joilla ongelmaa pystyttäisiin kitkemään entistä paremmin jatkossa.

– Tämä paljastus nosti keskustelun pinnalle ja se on hyvä asia. Pitää olla rohkeutta ja pitää luoda linja siitä, ettei tämä ole hyväksyttävä toimintatapa, urheiluvaikuttaja Birgitta Kervinen mietti.

– Sitä mietin, että miten tätä ei ole lähdetty rohkeammin kitkemään. Onko kyse pelosta tai siitä, ettei joku tai jotkut henkilöt halua linkittyä koko asiaan. Mitä olen seurannut mediaa, niin tässä on ollut jo pitkään kampanja liikkeellä siitä, että naisurheilulle halutaan lisää julkisuutta. Tämä on aika kova märkä rätti sille puolelle, Innanen pyörittelee.

– Tässä on mukana paljon juttuja, jotka hämmentävät pahasti, Innanen sanoo koko keskustelusta.

Huomenta Suomen keskustelu näkyy kokonaisuudessaan ylhäältä videolta.

3:52

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja