Naisten mies Dome Karukoski: Ihailen vahvoja naisia

Naisten mies -sarjassa tavataan hurmaavia miehiä ja kuullaan suoraan miesten suusta, miksi naiset ovat niin kertakaikkisen ihania! Tällä kertaa Helmen lukijoille mietteitään naisista kertoo elokuvaohjaaja Dome Karukoski.

Muun muassa suositun Napapiirin sankarit -elokuvan ohjannut Thomas "Dome" Karukoski, 34, vastasi Helmen Naisten mies -haasteeseen. Vastikään Cannesin elokuvajuhlilta palannut mies kertoo käyneensä jo parikymmentä vuotta naisten ymmärtämiskurssia, sitä kuitenkaan vielä läpäisemättä.

Mikä tekee naisesta ihanan?

(Miettii hartaasti.) Voiko tuohon vastata mitenkään yksinkertaisesti… Tarkoitatko naisista yleensä? Suomalaisissa ja eurooppalaisissa naisissa tykkään siitä, että he ovat vahvoja ja koulutettuja. Sen lisäksi nämä naiset ovat emotionaalisesti vahvoja. He eivät yleensä piilota tunteitansa. Tykkään itse siitä, että tunteet ovat isoja ja avoimia.

Ketä naista ihailet?

Tällä hetkellä ihailen aika paljon Natalie Portmania. Hän puhuu aina vahvasti elämästään ja eläinten asioiden puolesta, on opiskellut psykologiksi ja tekee hirveän hyviä rooleja tällä hetkellä. Sen lisäksi hän tekee töitä myös ohjaajana. Ihailen myös sitä, että hän tuntuu selviävän hyvin suuren julkisuuspyörityksen keskellä. Hän käyttäytyy tosi fiksusti, ammattimaisesti ja pitää yksityiselämän itsellään.

Mikä on kauneinta, mitä naiselle voi sanoa?

En halua paljastaa korttejani (nauraa). Kaikkein kauneinta mitä naiselle voi sanoa, on: "Mä rakastan sua."

Mitä et ymmärrä naisissa?

Mitä naisissa ymmärrän? Pitäisi kysyä mieluummin niin päin! Olen käynyt parikymmentä vuotta tätä naisten ymmärtämiskurssia, mutta en ole läpäissyt sitä ihan täysin. Yksilöllisesti joistain naisista ymmärtää enemmän, joistain vähän vähemmän.

Jos saisit olla nainen yhden päivän ajan, mitä tekisit?

Haluaisin kokea kuukautisten pahimman päivän. Sillä tavalla oppisin ehkä ymmärtämään naisia enemmän. Siinä kun pitää vaan hymyillä, eikä voi hirveästi heitellä veitsiä muita päin tai huutaa kivusta, jos sellainen tarve tulee. Siinä joutuu varmaan kätkemään paljon tunteita.

Mikä on romanttisin tekosi?

Järjestin naiselle syntymäpäiväyllätykseksi hevosajelun.

Mikä on paras iskurepliikkisi?

"Moi, mä oon Dome." Sillä olen koko elämäni ajan aloittanut ja se on ihan hyvä.

Millainen on mielestäsi mainio naistennaurattaja?

Sellainen, joka ottaa naiset naurattaessa huomioon ja osaa nauraa naisten kanssa.

Millainen naistenmies sinä olet?

Mulla oli jostain syystä kouluaikoina naistenmiehen maine. Opiskellessani Taideteollisessa korkeakoulussa Teatterikorkeakoulun naiset olivat täysin varmoja siitä, että olen pelimies. En ikinä saanut tietää mistä se maine tuli, koska en siinä vaiheessa edes ollut yhdenkään koulukaverin kanssa. Olen luonteeltani läpänheittäjä ja aika aktiivinen, niin siitä ehkä syntyy mielikuva pelimiehestä. Olen kuitenkin aina ollut seurustelija. 8-12 kuukautta taitaa olla pisin aikani sinkkuna. Mielestäni seurustelusuhde on arvokkaampi. En voi sanoa olevani naistenmies, mutta monesti mua on sellaiseksi luultu.

Mitä terveisiä lähetät Helmen ihanille naislukijoille?

Uskaltakaa olla sitä, mikä teissä on hienoa. Luottakaa siihen! Eihän ole olemassa yhtä tapaa elää ja olla nainen, vaikka monesti niin luullaan. Pelätään, että "nyt mä en ole sellainen, kuin mun pitäisi olla". Uskokaa siihen, että se, mitä te olette, on kaunista. Eikä tarvitse välttämättä imitoida muita.

Lisää ihania miehiä:


Teksti: Anni Uittamo/MTV3 Helmi

Kuvat: Mikko Ryhänen, Pamela Tola, Jan Granström, Tuukka Ylönen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja