Näistä syistä katumaasturi on huonoin mahdollinen auto

Sen jälkeen, kun ensimmäiset valmistajat esittelivät aikoinaan omat katumaasturinsa, on crossover-villitys levinnyt vauhdilla ympäri maailman.

Vaikka katumaasturit kelpaavatkin kansalle, eivät ne varsinaisesti ole todellisten autofanaatikkojen suosiossa. DriveTribe-autojulkaisun Kaiwen Fan ihmettelee, miksi ihmiset yleensäkään ostavat niitä.

Hän listasi kahdeksan asiaa, joilla katumaastureiden omistajat puolustelevat valintaansa ja kumoaa niistä jokaisen. Kieli poskessa kirjoitettuja kommentteja ei välttämättä tarvitse ottaa haudanvakavasti.

1. Pidän niiden ulkonäöstä

Tämä on puhtaasti makuasia, mutta katumaastureiden joukossa on vain muutamia malleja, jotka eivät ole susirumia. Jos todella haluat hyvännäköisen auton, tulisi sinun hänen mukaansa valita coupe tai avoauto – ei korotettua pikkuautoa.

2. On kiva nähdä muiden ylitse

Näin sanova kuljettaja on joko todella vanha tai hänellä on miehiseen varustukseen liittyviä itsetunto-ongelmia. Pakettiauto ajaa saman asian.

3. Ne ovat niin käytännöllisiä

Katumaasturi ei lähtökohtaisesti ole epäkäytännöllinen auto, mutta perinteisiin henkilöautoihin verrattuna niiden käytännöllisyyden ja koon suhde on aivan järjetön. Monissa katumaastureissa lattia on niin korkealla, että sisällä istutaan polvet korvissa. Pienemmällä rahalla saa auton, joka on oikeasti käytännöllisempi ja parempi ajettava. Jos haluat käytännöllisyyttä, osta farmari tai pakettiauto.

4. Tunnen oloni turvallisemmaksi

Ei kannattaisi. Useissa katumaastureissa on ollut ongelmana renkaiden lukkiutuminen, mikäli auto on vaarassa kaatua korkean painopisteensä vuoksi. Tätä tapahtuu myös katumaastureista sporttisimmille.

5. Kim Kardashianillakin on sellainen

Tämä on hyvä syy olla ostamatta katumaasturia.

6. Niissä on neliveto

Neliveto on hieno ominaisuus, missä tahansa autossa, mutta valitettavasti valtavan suuri osa katumaastureista myydään etuvetoisena. Ja yleensä he, jotka oikeasti tarvitsevat nelivetoa, eivät muutenkaan osta katumaasturia, vaan oikean maastoauton.

7. Ne ovat sporttisia

Katumaasturin englanninkielinen nimitys SUV (sport utility vehicle) on pahasti harhaanjohtava, sillä korkeassa painopisteessä ja valtavassa massassa ei ole mitään sporttista.

8. Minä vain pidän niistä

Koska olet lammas, joka matkii muita sokeasti. Jos et oikeasti arvosta hyvää ajettavuutta tai ole kiinnostunut siitä, mitä muut sinusta ajattelevat, voisit ajaa millä tahansa pikkuautolla.

***

1:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja