Näistä oloista Blind Channel suuntaa yli 100 miljoonan viisukatsojan eteen – katso MTV:n erikoishaastattelu bändin treenikämpältä

12:39
Katso videolta MTV:n tekemä erikoishaastattelu kokonaisuudessaan.

Helmikuussa UMK:n ylivoimaisesti voittaneen Blind Channelin jäsenet ovat Euroviisupaikan varmistuttua olleet varsin kiireisiä.

Haastatteluja bändi on omien laskujen mukaan antanut yli 200 kappaletta.

– Valmistautuminen viisuihin on sujunut hyvin. Olemme kaikki tehneet yli 16-tuntisia työpäiviä, bändin sampleista ja perkussioista vastaava Alex Mattson kertoo.

Bändi ilmoitti UMK-voittonsa jälkeen aloittavansa ammattiurheilijoiden lailla harjoittelun. Vaikkei bändi olekaan kerennyt aloittamaan mitään varsinaista treenikuuria, ovat viisuihin liittyneet valmistelut ja haastattelut välillä tuntuneet urheilusuorituksilta. 

– Haastattelujen lisäksi olemme harjoitelleet viisuesitystä ja tehneet uutta musiikkia, Blind Channelin laulaja Niko Vilhelm sanoo. 

– Säännöllinen urheilu oli tässä tapauksessa vain kaunis ajatus, Matsson jatkaa.

Vaikka bändin kevät on ollut kiireinen, ovat bändin jäsenet silti kiitollisia siitä, että heillä on musiikkialan lamauttaneena poikkeusaikana riittänyt töitä.

Viisuesitys ei jännitä

Blind Channel on luvannut järjestää Rotterdamissa käytävissä Euroviisuissa huikean esityksen, joka on bändin omien sanojen mukaan parannettu versio aiemmin UMK:ssa nähdystä.

Euroviisuissa yli 100 miljoonalle katsojalle esiintymistä bändin jäsenet eivät jännittä, eikä lopullinen sijoitus myöskään ole Suomen tämänvuotisille euroviisuedustajille pääasia.

– Emme kanna huolta siitä mikä meidän sijoitus tulee olemaan. Meidän käsissämme on vain järjestää jäätävän kova esitys, Vilhelm kertoo.

– Tämä on meille järjettömän suuri mahdollisuus, sanoo Blind Channelin kitaristi Joonas Porko.

Euroviisujen tuoma huomio on kasvattanut bändin suosiota

Blind Channelin jäsenet ovat tietoisia siitä, että rockyhtyeille usein asetetaan tietynlainen katu-uskottavuutta vahingoittava leima Euroviisu-esiintymisen myötä.

– Tiedämme, että monet bändit vierastavat tätä konseptia ja pelkäävät maineensa puolesta. Me tykkäämme kuitenkin tehdä hulluja asioita, Porko sanoo.

– Ei meillä ei ole mitään mainetta mitä menettää, Vilhelm naurahtaa.

Päinvastaisesti, bändin suosio on jo nyt lähtenyt selvään nousuun, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

– Dark Side on noussut listoille yli kymmenessä maassa, Mattson kertoo.

Bändi aloittaa ensi viikolla kahden viikon mittaisen karanteenin. Rotterdamiin bändin on tarkoitus suunnata toukokuun 10. päivä.

Euroviisujen semifinaalit käydään 18.5.-20.5. Finaali käydään 22. toukokuuta.

Katso MTV:n tekemä erikoishaastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja