Näistä maaleista syntyi kohu kulisseissa – suomalaisseura erotti maalivahtinsa välittömästi: "Muutama ystävyyssuhde pistettiin poikki"

Helsinkiläisjoukkueen maalivahdille sattui surkeuksien sarja – sopimus purettiin heti 1:14

Suomen jalkapallon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla miesten Kakkosessa pelaava helsinkiläinen Atlantis FC on purkanut maalivahtinsa Sammy Ndojckin sopimuksen, syynä on luottamuspula. Taustalla ovat sunnuntai-iltana pelatun GrIFK-Atlantis-ottelun loppuhetkien tapahtumat.

Atlantis pelasi sunnuntai-iltana Kauniaisissa Grankulla IFK:n vieraana. Ottelu päättyi kotijoukkue GrIFK:lle lukemin 4–2.

Atlantis siirtyi 2–1-vierasjohtoon, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 11 minuuttia. Sitten alkoi tapahtua toisessa päässä.

Vain minuuttia myöhemmin Atlantiksen maalivahti Sammy Ndjock hukkasi palautussyötön luvattoman helposti maalinsa edessä. Kotijoukkue kiitti ja tasoitti ottelun.

Lisäajan ensihetkillä Ndjock lähti seikkailemaan todella kauas maalistaan kohti irtopalloa. Hän purki pelivälineen suoraan GrIFK-pelaajaa päin, joka siirsi pallon tyhjään verkkoon ja kotijoukkueen 3–2-johtoon.

Seuraavalla minuutilla epäonnekas trio täydentyi. Ndjock suttasi heppoisen laukauksen suoraan GrIFK-hyökkääjän jalkaan, joka viimeisteli ilmaiseksi loppulukemat 4–2:een.

Kamerunilaismaalivahti sössi kolmesti peräkkäin. Seura antoi samana iltana luottamuspulan vuoksi potkut. Voit katsoa kaikki tapaukseen littyvät osumat pääkuvan videolta.

Jo sunnuntaina Atlantis FC ilmoitti, että Ndjockin pelaajasopimus on purettu. Seuran hallitus päätti asiasta puhelinkokouksessa. Syyksi ilmoitettiin luottamuspula.

– Nämä ovat ikäviä asioita, mutta kun luottamus menee, edellytyksiä yhteistyön jatkamiselle ei ole, puheenjohtaja Timo Kinnunen kommentoi joukkueen sivuilla.

Atlantiksen verkkosivuille kirjoitetun otteluraportin loppu on karua luettavaa.

Ottelun jälkeen vierasjoukkueen pukukopissa muutama ystävyyssuhde pistettiin poikki, raportti päättyy.

Veikkauksen tiedottaja Ilkka Nisula vahvistaa MTV Urheilulle, että kyseisestä ottelusta on ollut mahdollista lyödä vetoa.

– Ottelu on ollut Veikkauksen Sunnuntaivakion kohteena sekä Pitkävedossa kohteena. Tämä voidaan vahvistaa tässä kohtaa.

Kamerunilainen Ndjock pelasi Atlantiksessa tammikuusta 2021 alkaen. Hän siirtyi joukkueeseen RoPSin paidasta, jossa pelasi Veikkausliigaa yhteensä neljän ottelun verran.

Maalivahti on tunaroinut urallaan aiemminkin. Vuonna 2016 veräjänvartijalle sattui käsittämätön oikosulku. Ndjock heitti pallon suoraan omaan maaliin pelatessaan Minnesota Unitedin paidassa.

Atlantis on Kakkosen B-lohkon piikkipaikalla. Sillä on 10 ottelun jälkeen kasassa 17 pistettä. GrIFK on tasapisteissä kolmantena.