Jäätävää jälkeä! Veikkausliigan kuumin joukkue hurjasteli taas isoon voittoon

Vaasan Palloseura on löytänyt nihkeän alkukauden jälkeen viime syksyltä tutun mahtivireen miesten jalkapalloliigassa. Vaasalaiset nappasivat jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kukisti liigan kärkipäähän kuuluvan AC Oulun kotikentällään 3–0.

Samalla VPS on kivunnut liigan viimeiseltä sijalta jo seitsemänneksi. Ennen AC Oulun kaatamista VPS kukisti sarjakärki KuPSin 1–0, sekä kahteen otteeseen Interin lukemin 2–0 ja 3–0. Vaasalaisryhmä ei siis ole päästänyt otteluissa maaliakaan.

VPS:n ghanalaisvahvistus Prosper Ahiabu puski lauantaina kotijoukkueen voittomaalin 17. minuutilla Samuel Lindemanin keskityksestä. Maali oli keskikenttäpelaajalle uran ensimmäinen VPS-paidassa.

Toinen osuma merkittiin AC Oulun maalivahdin Calum Wardin omaksi maaliksi, kun Jesper Engström yllätti veskarin lähes nollakulmasta. Loppulukemat iski kotijoukkueen konkari Sebastian Strandvall.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tampereella Ilves pelasi jo kauden kahdeksannen tasapelinsä, kun joukkue jäi 0–0-tulokseen liigajumbo IFK Mariehamnia vastaan. Tasapeli oli kahdeksanneksi pudonneelle Ilvekselle kolmas peräkkäinen.

IFK Mariehamn putoamisvaarassa

IFK Mariehamnia uhkaa putoaminen pitkän pääsarjataipaleen jälkeen. Saarelaiset nousivat pääsarjaan kaudeksi 2005 ja ovat pelanneet Suomen ylimmällä tasolla jo 19 vuotta putkeen.

– Ei pelota tässä vaiheessa. Tilanne olisi toinen, jos olisi enää yksi peli jäljellä. Ratkaisut tulevat vasta loppusarjassa. On kuitenkin selvää, ettemme halua lähteä niihin peleihin viimeiseltä sijalta, kapteeni Timi Lahti painotti.

IFK Mariehamnin johto on ilmoittanut, että joukkuetta aiotaan vahvistaa kesän siirtoikkunan aikana. Siirtoikkuna aukesi torstaina ja umpeutuu 12. elokuuta.

– Kaksi vahvistusta on kiikarissa. Toinen on ollut jo testattavana, toista odotetaan, valmentaja Daniel Norrmén paljasti.

Lue myös:

    Uusimmat