Näissä neljässä juomassa piilee vaara – lue!

Tilasitko baarissa viskikolan? Ei ehkä olisi kannattanut, sillä siinä ja muutamassa muussa juomassa piilee yllättäviä riskejä.

Alkoholi ja tuli ovat tunnetusti vaarallinen yhdistelmä. Näin todettiin amerikkalaistutkimuksessa, jossa tutkittiin liekehtiviä shotteja ja niistä pahoja palovammoja saaneita miehiä. Joidenkin juomien terveysriskit ovatkin ilmiselviä, mutta joissain suosituissa drinkeissä puolestaan piilee yllättäviäkin riskejä.

Viskikola (kevytkolalla)

Sokeri hidastaa alkoholin imeytymistä kehoon, kun taas keinotekoiset makeutusaineet helpottavat alkoholin tietä ohutsuoleen, paljastaa pohjois-Kentuckyn yliopiston tekemä tutkimus. Tämän seurauksena tutkimukseen osallistuneilla ihmisillä, jotka joivat väkevää viinaa kevytlimuun sekoitettuna, oli 18 prosenttia korkeampi veren alkoholipitoisuus kuin heillä, jotka eivät kevytlimuihin koskeneet.

Virtanen

Energiajuoma sekoitettuna kirkkaaseen viinaan on suosittu drinkki. Energiajuomien suuri kofeiinipitoisuus toimii kuitenkin vastapainona alkoholin rauhoittaville ominaisuuksille. Pohjois-Kentuckyn yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan voitkin siis luultavasti juoda lukuisia vodkalla maustettuja energiajuomia etkä siltikään tunne olevasi kovin humalassa. Kuitenkin refleksisi ja päätöksentekokykysi ovat yhtä heikossa kunnossa kuin, jos olisit juonut pelkkää alkoholia. Tämän vuoksi saatat ottaa riskejä, kuten ajaa tai uida, joita et normaalisti humalassa ottaisi.

Ruskea alkoholi

Useimmat tislatut alkoholijuomat sisältävät luonnollisia, mutta lievästi myrkyllisiä käymisprosessin sivutuotteita. Tummissa alkoholijuomissa, kuten bourbonissa ja viskissä, on niitä kuitenkin 30 kertaa enemmän kuin kirkkaissa viinoissa, kuten vodkassa tai ginissä. Tämän vuoksi krapulasi on paljon pahempi ruskeita alkoholijuomia juotuasi, kertoo Brownin yliopistossa tehty tutkimus.

Vahvat oluet

Johns Hopkinsin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan noin 46 prosenttia niistä ihmisistä, jotka vuoden sisällä joutuivat teho-osastolle alkoholin vuoksi, oli juonut vahvoja mallasjuomia. Niissä on toki enemmän alkoholia kuin tavallisessa kaljassa, mutta vielä ei ole keksitty muuta syytä siihen, miksi niiden juominen johtaa todennäköisemmin sairaalaan, tutkijat ihmettelevät.


(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja