Mainos

Näissä Euroopan maissa alkoholi ja tupakka ovat Suomeakin kalliimpia

Tupakan ja alkoholin hinnoissa on Euroopan sisällä suuret erot. Kalleimman ja halvimman maan välinen hintaero on hätkähdyttävästi kuusinkertainen. Suomi sijoittuu kalleudessa pistesijoille.

Euroopan kalleimmat alkoholijuomat ja tupakat nautitaan Norjassa, jossa hintataso on yli kaksinkertainen EU:n keskimääräiseen hintatasoon verrattuna. Toiseksi korkein hintataso on Islannissa.

Luvut ovat Euroopan tilastoviranomaisen Eurostatin lukuja. Eurostatin koordinoimassa hintatasovertailussa tupakoinnin ja alkoholin hintatasoerot olivat mitatuista kuluttajahyödykkeistä suurimmat. Tätä selittävät pitkälle verotuskäytäntöjen suuret erot.

Korkealle nousivat myös Irlanti ja Iso-Britannia. Suomi oli listan viides, 36 prosenttia keskiarvoa korkeammilla hinnoillaan.

Halvinta tupakointi ja alkoholin juominen oli Makedoniassa, jossa hintataso oli vain 38 prosenttia EU:n keskiarvosta. Norjan hintataso oli siis yli kuusinkertainen Makedoniaan verrattuna.

Alhainen hintataso oli myös Albaniassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. EU-maista halvinta tupakka ja alkoholi oli Bulgariassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.