Näissä asioissa hiljaiset päihittävät puheliaat

"Mitä hiljaisempi olet, sitä enemmän voit kuulla", kerrotaan yhdysvaltalaisen henkisen opettajan Baba Ram Dasin sanoneen. Ulospäinsuuntautuneisuutta, puheliaisuutta ja kiireisyyttä arvostavassa maailmassa ominaisuuksia, joissa hiljaiset ihmiset loistavat, katsotaan usein alaspäin. Todellisuudessa ne voivat olla hyvinkin arvokkaita.

Lifehack.org listasi ominaisuuksia, joissa hiljaiset ihmiset ovat parhaimmillaan.

Hyvä kuuntelija

Jokainen on varmaan joskus työkaverille, ystävälle tai puolisolle puhuessaan huomannut, että keskustelukumppanin silmissä on tyhjä katse eikä hän oikeasti kuuntele, mitä toinen sanoo. Maailmassa, jossa harvoin lakataan puhumasta, on harvinaista löytää joku, joka kuuntelee hiljaisella intensiteetillä toisen sanomaa.

Hyvä tarkkailija

Jos käyttää vähemmän aikaa juttelemiseen, jää enemmän energiaa keskittyä tarkkailemaan tilanteita ja ihmisiä. Kun hiljaiselta ihmiseltä kysyy hänen ajatuksiaan tilanteesta tai henkilöstä, saattaa yllättyä siitä, kuinka perusteellisen vastauksen saa.

Hyvä perustelija

Kun työkavereiden kesken käytävään keskusteluun tulee mukaan se porukan hiljainen nainen tai mies, joka ei juuri koskaan puhu, mitä tapahtuu? Koko huone kuuntelee.

Koska hiljaiset ihmiset käyttävät vähemmän aikaa puhumiseen, heillä on aikaa todella ajatella, hioa viestiään ja valita sanoja ennen kuin avaavat suunsa. Näin vältytään loukkaamasta toisia.

Tuottelias

Monet hiljaiset ihmiset ovat introvertteja, joiden akut latautuvat yksin ollessa. Keskittymällä hiljaiseen puurtamiseen ilman häiriötekijöitä he pystyvät saamaan paljon aikaan.

Yksinolosta saatu voima ja inspiraatio voi johtaa myös menestykseen esimerkiksi kirjailijana, taiteilijana, muusikkona tai luovana ajattelijana.

Läsnäolollaan rauhoittava

Hiljaisten ihmisten kommunikointityyli ei ole kovaäänistä tai liioiteltua, joten he harvemmin loukkaavat tai saavat muita varuilleen läsnäolollaan. On harvinaista nähdä hiljainen ystävä puhumassa ajattelemattomasti tai hiljainen kollega sättimässä pomoa. Hiljaisella ihmisellä voi olla toisiin päinvastoin rauhoittava vaikutus.

Lähde: Lifehack.org

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat