Mainos

Naisopettajalle vankeustuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – uhri oli naisen 12–14-vuotias oppilas

Opettaja oli tekoaikaan yli 30-vuotias ja uhri 12–14-vuotias. Oikeuden mukaan nainen pyrki eristämään uhrinsa ikätovereista.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi torstaina naisopettajan kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Uhri oli naisen oppilas. Oikeuden mukaan nainen tutustui tyttöön, kun hän oli tämän sijaisopettajana alakoulussa Lahdessa. Lisäksi nainen veti harrastusryhmää, johon lapsi kuului.

Nainen oli tekoaikaan yli 30-vuotias ja uhri 12–14-vuotias. Oikeuden mukaan rikokset tapahtuivat syksystä 2012 tammikuuhun 2015 ulottuneella ajanjaksolla.

Oikeuden mukaan nainen oli muun muassa kosketellut uhrin vartaloa eri tavoin vaatteiden päältä ja alta sekä työntänyt sormiaan tämän sukupuolielimeen. Nainen oli myös saanut tytön tekemään samoin itselleen.

Nainen myönsi syytteet osin, mutta kielsi työntäneensä sormiaan uhrin sukupuolielimeen.

Puhelimesta löytyi tuhansia viestejä

Oikeuden mukaan nainen pyrki jatkuvalla viestittelyllä pitämään tytön lähellään ja eristämään tämän harrastuksista ja ikätovereista.

Esitutkinnassa poliisi löysi tytön puhelimesta opettajan ja tytön välisen viestikeskustelun, jossa oli noin 9 000 viestiä. Lisäksi puhelimesta löytyi noin 300 ääniviestiä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että hyväksikäyttö oli kokonaisuudessaan törkeää. Oikeuden mukaan nainen sai tytön ryhtymään seksuaalisiin tekoihin opettajan ammatin ja ikänsä tuomalla auktoriteetilla.

Oikeus katsoi, että naisen teot olivat omiaan aiheuttamaan uhrille erityistä vahinkoa.

Nainen opetti lahtelaisessa koulussa vielä viime vuonna, kunnes hänet pidätettiin virasta ennen syyslukukauden alkua.

Rikosepäily nousi julkisuuteen viime viikolla ja silloin Lahden opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen kertoi STT:lle, että kyseinen koulu ei liity rikosjuttuun.

Oikeus määräsi naisen heti vangittavaksi. Vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille kärsimyksestä 8 000 euroa ja tilapäisestä haitasta 5 000 euroa. 

Artikkelia muokattu 11.4.2019 kello 14.44: Juttua täydennetty.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja