Naisopettaja meni naimisiin naisen kanssa – sai potkut jaettuaan kuvat Facebookiin

Homoseksuaali ala-asteen opettaja väittää saaneensa potkut tehtävistään jaettuaan sosiaaliseen mediaan kuvia häistään. Kuvien väitetään rikkoneen sopimuksen.

Miamissa katolisessa koulussa ensimmäistä luokkaa opettava Jocelyn Morffi työskenteli oppilaitoksessa seitsemän vuotta, kunnes työsuhde päätettiin viime torstaina. Potkut tulivat muutamia päiviä sen jälkeen, kun Jocelyn meni naimisiin tyttöystävänsä kanssa ja julkaisi kuvat häistä Facebookissa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rehtori Carlota Morales kuvailee vanhemmille osoitetussa kirjeessä potkuja vaikeaksi ja tarpeelliseksi päätökseksi, mutta ei kerro potkujen syytä.

Miamin hiippakunnan edustaja Mary Ross Agosta kommentoi, että Jocelyn olisi rikkonut sopimustaan, joka sisälsi myös moraalisia ehtoja ja jonka nainen allekirjoitti aloittaessaan työt katolisessa koulussa. Hän ei kuitenkaan tarkentanut miten.

– Tänä viikonloppuna menin naimisiin elämäni rakkauden kanssa, ja valitettavasti sen seurauksena työsuhteeni päätettiin. Heidän silmissään en ole oikeanlainen katolinen kumppanivalinnan takia, Jocelyn kirjoittaa Instagram-tilillään.

Vanhemmat raivoissaan

Koulun oppilaiden vanhemmat eivät suhtautuneet uutiseen kuitenkaan aivan toimettomina, vaan noin parikymmentä ihmistä kerääntyi koululle vaatimaan vastauksia ja protestoimaan potkuja vastaan. Jocelynia kuvaillaan mahtavaksi opettajaksi.

– Olimme todella raivostuneita. He kohtelivat häntä kuin rikollista, he eivät edes antaneet hänen hakea tavaroitaan luokkahuoneestaan, yksi vanhemmista, Cintia Cini kommentoi Miami Heraldille.

Cintian mukaan vanhemmat eivät tienneet opettajan seksuaalisesta suuntautumisesta, mutta heidän mukaansa se ei haittaa tippaakaan.

– Ainoa asia, millä oli merkitystä, oli se, miten hän oli lastemme kanssa, miten hän opetti heitä ja tämä nainen on ylivoimaisesti yksi parhaista opettajista, hän jatkaa.

Jocelynin asianajaja kertoo, että asia viedään oikeuteen.

***

25:18

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja