Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen paljasti koskettavan taustan Linnan juhlien alla – ”Häntä ammuttiin niskaan vuonna -44”

Linnan juhliin kutsuttu Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen harmittelee yhä kullan menetystä – ”Pahaa tekee” 8:15
Videolla haastattelussa Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski ja joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen.

Tämän vuoden Linnan juhlissa nähdään jääkiekkoedustusta naisten ja miesten maajoukkueiden puolelta. Naisleijonien päävalmentajalle Pasi Mustoselle itsenäisyyspäivällä on erityinen merkitys.

Suomen naisten A-maajoukkue ehti olla hetken aikaa maailmanmestari viime kevään MM-kotikisoissa, kaiken draaman keskellä.

Finaalissa Yhdysvaltoja vastaan Suomen tekemä jatkoaikamaali hylättiin pitkän videotarkistelun jälkeen. Lopulta USA voitti ja Suomi joutui tyytymään hopeamitaleihin.

– Mulle se on kulta ja se on mun sydämessä kulta. Ja tulee aina olemaan, joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Mustonen suuntaa nyt ensimmäistä kertaa Linnan juhliin. Mustoselle itsenäisyyspäivällä on erityinen merkitys.

– En ole tavannut yhtä neljästä isovanhemmastani. Häntä ammuttiin niskaan kesäkuussa -44, Mustonen sanoi ja viittasi jatkosotaan.

– Olen aina kuullut, miten upea ukki hän oli. En päässyt häntä tapaamaan, niin sillä tavalla tämä on koskettava asia. Ja tämä on tärkeä juttu tämä meidän oma itsenäisyytemme.

– Toivottavasti illan aikana pääsee vaihtamaan pari sanaa veteraaniemme kanssa, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski mietti.

– He ovat tehneet sellaisia asioita, joita kaikkien kannattaa ymmärtää. Tämä vapaus ei ole tullut ilmaiseksi, Mustonen lisäsi.  

Lue myös:

    Uusimmat