Vuoden 2011 kultaleijona ihmetteli nykypäivän ilmiötä kansanjuhlassa: "Kännykät kädessä tullaan lavalle"

Leijonien komea kevät 8:39
Vuoden 2011 kultaleijona Ossi Väänänen ja naisten MM-hopeamitalisti Anniina Rajahuhta analysoivat Leijonien upeaa kevättä Huomenta Suomessa.

Leijonien maanantain kansanjuhlassa ei juhlittu pelkästään tuoreita maailmanmestareita, vaan osansa kansan suosiosta saivat myös pronssia aiemmin voittanut alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-joukkue, alle 20-vuotiaiden miestan MM-kultajoukkue sekä naisten MM-kotikisojen hopeajoukkue.

Anniina Rajahuhta oli yksi kitkerän hopeamitalin voittaneista Naisleijonista.

– Tänä keväänä oli kunnia päästä pelaamaan kotikisoja perheen ja ystävien edessä. Historiallinen finaalipaikka, siellä kirvelevä tappio, mutta onneksi ajan myötä hopea on kirkastunut, Rajahuhta sanoi Huomenta Suomessa.

Vuoden 2011 kultajoukkueeseen kuulunut Ossi Väänänen kertoi maanantain kansanjuhlan herättäneen nostalgisia tunteita.

– Suu oli hymyssä koko ajan, lähtien viimeisistä peleistä voitonjuhlaan asti. On ihan mahtava nähdä, että menestys urheilussa tai Euroviisuissa tuo suomalaiset tällä tavalla yhteen, Väänänen sanoi.

Väänänen iloitsi eri maajoukkueiden yhteisestä juhlasta ja nauroi nykypäivän ilmiölle.

– Se oli upea juttu! Nykypäiväähän se on, kun kännykät kädessä tullaan lavalle samalla kuvaten.

Menestyksen syyt Väänänen näkee ruohonjuuritasolla.

– Kun katsoo Suomen kokoa, niin onhan se hämmästyttävää, miten pitkään menestystä on jääkiekossa jo tullut. Tämä kertoo myös siitä, että junioripuolella ja seurajoukkueissa tehdään upeaa työtä, mikä jalostuu puolestaan maajoukkueeseen.

Myös valmennuksessa on tapahtunut entisen leijonapuolustajan mukaan isoja muutoksia.

– Kun itse piirsin ensimmäiset luistimen piirrot koutsit huutelivat norsunluutorneista auktoriteetilla käskyjä. Jopa pelolla johdettiin. Nykyään kaikki otetaan huomioon, samaan ryhmään ja keskustellaan, Väänänen kuvailee Rajahuhdan kompatessa.

– Pelaajien halutaan nykyään osallistuvan päätöksentekoon ja koko prosessiin. Koen itse, että jos pelaajille annetaan vastuuta he ostavat jutun ja ovat entistä sitoutuneempia valmentajan kaavailuihin, Rajahuhta kuvailee tämän päivän ajattelua joukkueurheilun valmentamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat