Naisleijonien maalivahti aloitti jääkiekon syksyllä

Maalivahti Anna Vanhatalo on mielenkiintoinen tulokas Naisleijonien olympiajoukkueessa. Espoo Bluesia edustava 26-vuotias Vanhatalo nimittäin aloitti jääkiekon pelaamisen vasta syksyllä.

Kaukaloista Vanhatalolla on kuitenkin paljon kokemusta, sillä isokokoinen maalivahti on vartioinut vuosien ajan Suomen ringettemaajoukkueen maalia. Laji vaihtui viime kauden jälkeen jääkiekoksi.

- Anna tuli ihan yllätysnimenä mukaan syksyllä naisten SM-sarjan peleissä. Annoimme hänelle mahdollisuuden kokeilla ja hän on tarttunut haasteeseen erinomaisesti. Hän on voittanut pelaamistaan neljästä maaottelusta kolme ja ollut voittamassa seurajoukkueen kanssa eurocupia, naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Hämäläinen kertoi.

- Hänellä on hyvä tausta ringetestä. Kertomansa mukaan ensimmäisessä MM-loppuottelussa Kanadassa hän ihmetteli yleisömäärää ja unohti pelata. Toisella kerralla he voittivat ja hän nautti ison yleisön edessä pelaamisesta. Näiltäkin osin hänellä on hyvät lähtökohdat, Hämäläinen jatkoi.

Vanhatalo ja Minnesota Gophersin Noora Räty ovat Naisleijonien pelaavat maalivahdit Vancouverin olympiaturnauksessa. Kolmosmaalivahdiksi on nimetty Mira Kuisma.

Hämäläisen haastattelu MTV3 Katsomossa:

Lue myös:

    Uusimmat