Naisleijonat joutui koville Japania vastaan

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti Vierumäellä pelatussa EHT-kiertueen ottelussa Japanin 3–1. Japani oli sitkeä vastustaja, ja kahden erän jälkeen tilanne oli 1–1. Suomi teki päätöserässä kaksi maalia ja karkasi voittoon.

Ensimmäinen erä päättyi Suomen johtaessa 1–0. Osuman teki Matilda Nilsson, joka nosti kiekon rystyltä maalin kattoon läpiajonsa päätteeksi. Hanae Kubo toi Japanin toisessa erässä tasoihin ylivoimamaalillaan.

Kolmannessa erässä Viivi Vainikka vei Suomen maalin edestä johtoon ja Michelle Karvinen iski alivoimalla lopullisen niitin.

Suomi on voittanut kaikki kolme pelaamaansa turnausottelua. Japanin lisäksi joukkue on kaatanut Tshekin ja Venäjän. Suomi kohtaa lauantaina turnauksen päätöspelissään Venäjän toistamiseen.