Naiset jakavat karuja kokemuksiaan täyteaineista: "En olisi halunnut liikkua julkisilla paikoilla"

0:58

"Kevyenä kauneuskirurgiana" pidettyihin täyteainehoitoihin liittyy riskejä – varsinkin, jos pistoksen tekee asiaan vihkiytymätön.

Katso yllä olevalta videolta, miltä julkisuuden henkilöt näyttävät ilman paksua pakkelikerrosta!

Täyteaineet ovat kasvattaneet suosiotaan, sillä niillä ulkonäköä voi kaunistaa nopeasti ja vaivattomasti.

Viisi naista jakoi Women’s Health -lehdelle kokemuksensa, joiden perusteella pistoshoitoja kannattaa vakavasti harkita ennen ajan varaamista. Tai ainakin miettiä kahdesti, missä pistoksensa ottaa.

Alaluomet halvaantuivat väliaikaisesti

”Kolmekymppisenä minulla oli pakkomielle ryppyjen hävittämiseen – erityisesti silmäryppyjen. Olen aina hymyillyt paljon, ja se näkyy. Kävin pistoshoidoissa muutaman kuukauden välein, jotta silmäryppyni eivät pahentuisi.

Olin sanonut pistoshoitoja antavalle henkilölle, ettei hän missään nimessä saisi pistää täyteainetta liian lähelle alaluomeani. Alaluomessani oli ollut outoja oireita pistosten ottamisen jälkeen: se oli tavannut vähän roikkua. Minulle vastattiin, etten saisi kertoa muille, miten heidän tulisi työnsä tehdä.

Lausahdukseen sopivasti kyseinen henkilö sai silmäni alaosan halvaantumaan. Kahden viikon ajan näytin hirveältä, koska alaluomeni roikkui. En olisi halunnut liikkua julkisilla paikoilla.

Tapauksen jälkeen lupasin itselleni, etten enää ikinä menisi pistettäväksi.”

Ulkonäkö muistutti Pahatarta

”Sain Angela Jolien näyttelemän Pahattaren kulmikkaat poskipäät epäonnistuneen pistoshoidon päätteeksi.

Asiaa yritettiin korjata pistämällä minuun hyaluronihappoa. Se ei auttanut, vaan näytin ruhjotulta ja kuhmuraiselta. Masennuin ajatellessani, etten ikinä saisi kasvojani takaisin. Olin ollut niihin verrattain tyytyväinen ennen pistoshoitoja.

Lääkäri päätteli, että ihoni alla on edelleen sinne ruiskutettuja täyteaineita. Hän sai ne poistettua ilman kipua ja ruhjeita. Kasvoni alkoivat välittömästi palautua normaaleiksi.

Palattuani kotiin olin onnellisimmillani sen jälkeen kun olin alkanut pistoshoitoja ottaa. Ehkä voin nyt pitää ulkomuodostani sellaisena kuin se on.”

Kiero hymy kuukausiksi

"Ottaessani huuliini täytettä huomasin saman tien, että vasemmalla puolella kasvojani oli tullut lommo. Sanottuani asiasta pistoksen antajalle hän ei kuitenkaan tehnyt mitään asian korjatakseen.

Olin epätoivoinen. Hymyni näytti kuukausien ajan pahantahtoisen roiston kierolta virneeltä. En voinut edes katsoa peiliin.

Viimein menin pistoshoitoja antaneen naisen oven taakse ja käskin hänen hoitaa kasvoni takaisin kuntoon. Hän ruiskutti huuliini jotain edes pesemättä käsiään. Ainoa asia, joka tapahtui, oli että huuleni vuosivat verta.

Varasin ajan oikealta asiantuntijalta. Hänen onnistui hoitaa huuleni välittömästi kuntoon. Ammattilainen huomasi myös, että aiempi pistoshoitojen antaja oli onnistunut tulehduttamaan huuleni.

Kyseinen asiantuntija palautti sekä palautti ulkonäköni että esti tulehduksen leviämisen pidemmälle. Se olisi voinut aiheuttaa arpia kasvoihini."

Yliannos hyaluronihappoa

"Sain kasvoihini hyaluronihappopistoksen, jonka tarkoitus oli saada minut näyttämään nuoremmalta. Kävikin päinvastoin. Pistos aiheutti turvotusta ja ruhjeita vielä kuusi viikkoa toimenpiteen jälkeenkin.

Menin lääkärille, joka kertoi, että täyteainetta oli pistetty ihooni aivan liikaa. Onnekseni hän onnistui liuottamaan hyaluronihapon ihostani vain muutamassa tunnissa. En ollut uskoa silmiäni. Oli kuin joku olisi vain pyyhkäissyt turvotuksen ja ruhjeet kasvoiltani.”

Alahuuli paisui epäluonnollisen suureksi

"Olin menossa ottamaan täyteainetta ensimmäistä kertaa. Minua pelotti, mutta pistoshoidon antaja sanoi ajatusteni olevan hölmöjä. Kyseessä olisi tavanomainen toimenpide, jota ei pitänyt ylianalysoida.

Huuliini pistettiin täyteainetta ja minun annettiin ymmärtää, että turvotusta saattaisi esiintyä vielä kolme päivää pistoksen antamisen jälkeenkin. Yritin olla välittämättä siitä, kuinka kiusalliselta näytin.

Kolmen päivän jälkeen näytin edelleenkin kamalalta. Alahuuleni oli luonnottoman paljon suurempi kuin ylähuuleni ja amorinkaareni muoto oli outo.

Menin takaisin klinikalle, jossa minulle annettiin LED-valohoitoa sekä lisää jo aiemmin syömiäni antihistamiineja ja saamaani jäähdytyshoitoa. Ne eivät auttaneet.

Päätin käydä kahdella muulla klinikalla. Minulle kerrottiin, että täyteaine oli pistetty huuliini väärin, minkä vuoksi se oli paakkuuntunut epätasaisesti huuliini. Molemmilla klinikoilla oltiin järkyttyneitä tiedosta, että minua oltiin kehotettu pistoshoitojen antajan taholta vain odottamaan.

Ainoa hoitovaihtoehto oli hyarulonihapon liuottaminen. Toimenpide pelotti, mutta vartin kuluttua täyteaine oli kadonnut kasvoiltani. Huuleni näyttivät edelleen turvonneilta, mutta huomattavasti paremmilta. Parin tunnin päästä huuleni olivat takaisin tavallisessa muodossaan. En olisi voinut olla onnellisempi.”

***

0:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja