Naiset alkavat muistuttaa äitejään 33-vuotiaina, väittää kyselytutkimus: "Siitä kannattaa iloita"

Kauneuskirurgi Julian De Silvan tekemän tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että naiset alkavat muistuttaa omia äitejään suurin piirtein 33 vuoden iässä. Kyselytutkimuksesta uutisoivat muun muassa Marie Claire -sivusto ja Daily Mail. 

Kauneuskirurgi Julian De Silva väittää, että naiset alkavat muistuttaa äitejään, kun he täyttävät 33 vuotta. Miehet alkavat muistuttaa isiään suurin piirtein vuotta myöhemmin kuin naiset, 34-vuotiaina.

De Silva perustaa väitteensä tekemäänsä kyselytutkimukseen, johon osallistui 2 000 miestä ja naista. 52 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi, että he alkoivat käyttäytyä kuin äitinsä 30 ja 35 ikävuoden välillä ja lakkasivat tuolloin kapinoimasta heitä vastaan. 26 prosenttia uskoi, että samankaltainen käytös alkoi 35–40-vuotiaana. Kymmenen prosenttia ilmoitti, että heidän käytöksessään alkoi olla samoja piirteitä vasta 40–50-vuotiaana.

Samanlaisella käytöksellä naiset tarkoittivat sitä, että he alkoivat pitää samoista televisio-ohjelmista, harrastaa samoja asioita ja käyttää samanlaisia lausahduksia kuin äitinsä. Miehet nimesivät merkeiksi samankaltaisuudesta muun muassa sen, että he alkoivat sammutella valoja tyhjistä huoneista ja ajatella politiikasta kuten isänsä.

Etenkin äidiksi tulo näyttäisi vaikuttavan samankaltaisen käytöksen alkamiseen. Tutkimuksen mukaan tyttäret alkavat todennäköisimmin omaksua samoja asenteita ja mieltymyksiä kuin äitinsä muutamien vuosien kuluessa siitä, kun he ovat saaneet ensimmäisen lapsensa. Iso-Britanniassa ensisynnyttäjien ikä on keskimäärin 30,5 vuotta. Brittimiehistä tulee isiä keskimäärin 33,5 vuoden iässä. 

Ulkonäkö vaikuttanee käytökseen

Vanhemmaksi tulon ohella myös ulkonäön muuttuminen näyttäisi vaikuttavan paljon. Tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että kun vastaajat alkoivat muistuttaa ulkoisesti enemmän vanhempiaan, heistä alkoi myös tuntua enemmän samalta.

– Kaikki me muutumme vanhempiemme kaltaisiksi jossain vaiheessa – ja siitä kannattaa iloita, De Silva kertoo.

– Vanhemmaksi tulemien vaikuttaa eniten, ja myös elämäntavat vaikuttavat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja