Naisen vatsasta poistettiin 26-kiloinen kysta – järkyttävä löydös tuli yllätyksenä kaikille: "Luulin vain, että lihon!"

28-vuotiaalta brittinaiselta poistettiin 26 kilogramman painoinen munasarjakysta. Nainen oli luullut vain lihoneensa vuosien varrella.

Iso-Britannian Walesista kotoisin oleva Keely Favell kertoo, että hän alkoi lihoa vuonna 2014. Myöhemmin hän näytti siltä kuin olisi ollut yhdeksännellä kuulla raskaana.

– Olen aina ollut tanakka, mutta tämä maha kasvoi minulle muutaman vuoden kuluessa, hän kertoo BBC-sivustolle.

– Se kehittyi niin salakavalasti, että en tajunnut, että jotain oli vialla. Luulin vain, että lihon.

Keely on seurustellut kumppaninsa Jamie Gibbinsin kanssa kymmenen vuotta. Välillä he miettivät, voisiko Keeley olla raskaana. Raskaustestit näyttivät kuitenkin negatiivista.

Tiedätkö, miltä melanooma näyttää? Artikkeli jatkuu videon alla.

Pyörtymisen takia lääkäriin

Vuonna 2016 Keeley pyörtyi töissä, ja hänellä oli Abc.net.au-sivuston mukaan muitakin outoja oireita: henki ei kulkenut kunnolla ja paino nousi radikaalisti. Perheenjäsenet ja työkaverit patistivat häntä menemään lääkäriin.

Aluksi lääkärikin luuli, että Keely oli vain lihava.

– Lopulta kun useat verikokeetkaan eivät olleet tuoneet selvyyttä asiaan, lääkäri päätti, että minun on pakko olla raskaana. Hän ei edes tutkinut minua, ja verikokeet näyttivät negatiivista, Keely muistelee.

Keely sai ensin ajan ultraääneen ja myöhemmin CT-skannaukseen. Kävi ilmi, että hänellä oli valtava munasarjakysta. Hän sai ajan synnytyksiin erikoistuneelle lääkärille, joka kertoi, että leikkaus on välttämätön.

– Minut avattaisiin rintakehästä lantioluuhun saakka. Hieman kuin vanhanaikaisessa keisarileikkauksessa, Keely muistelee.

26 kiloa painava kysta

Keely joutui veitsen alle yhdeksäs maaliskuuta vuonna 2017 Singletonin sairaalassa. Lääkärit olivat ajatelleet, että kyseessä olisi rutiininomainen noin puolitoista tuntia kestävä operaatio, mutta leikkauksessa kestikin viisi tuntia. Lääkärit nimittäin poistivat Keelyn sisältä 26 kiloa painavan hyvänlaatuisen kasvaimen. Keely kutsui löytöä ”lääketieteelliseksi avaruusolennoksi”.

Kun perheenjäsenet näkivät Keelyn ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen, he olivat äimistyneitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vanhempieni ilmeet kertoivat kaiken: olin kirjaimellisesti puolet siitä naisesta, joka olin ollut ennen leikkausta, Keely kertoo.

Keely kertoo BBC-uutiskanavalle, että kystan jäljiltä hänelle jäi suuri leikkausarpi ja raskausarpia. Hän voisi kuitenkin edelleen saada lapsia.

– En enää muistanutkaan, miten helppoa on tehdä yksinkertaisia asioita kuten ajaa autoa tai kävellä portaita. Sain elämäni takaisin, kun tuo möykky saatiin pois. En voi kylliksi kiittää kirurgia.

Lähteet: Abc.net.auBbc.com

Lue myös:

    Uusimmat