Naisen sammakkokorvakorut johtivat vankeuteen – Venäjän "LGBT-kiellosta" ensimmäiset tuomiot

Venäjällä on annettu ensimmäisiä oikeuden tuomioita viime vuonna asetetun LGBT-lain rikkomisesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Torstaina Volgogradissa oikeus katsoi miehen syyllistyneen "ekstremististen symbolien levittämiseen" hänen julkaistuaan sosiaalisessa mediassa valokuvan sateenkaarilipusta.

Oikeuden lehdistöpalvelun mukaan mies tunnusti tekonsa ja sanoi toimineensa "tyhmyyttään". Hän sai 1 000 ruplan sakot.

Maanantaina Nizhni Novgorodin kaupungissa Moskovan lähellä oikeuslaitos tuomitsi viideksi päiväksi vankeuteen naisen, joka oli käyttänyt sammakon muotoisia, sateenkaarenvärisiä korvakoruja.

Kahvilassa ollut mies oli vaatinut naista riisumaan korvakorunsa ja kuvannut tapahtuman. Nainen oli kutsuttu poliisiasemalle miehen julkaistua videon sosiaalisessa mediassa.

Reutersin mukaan tapahtumankulusta kertoi paikallinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava Aegis-järjestö.

Ensi viikolla Saratovissa käydään oikeudenkäynti, jossa syytettynä on Instagramiin sateenkaarilippuja julkaissut valokuvaaja, kertoo riippumaton venäläismedia Mediazona.

Vähemmistöjen oikeukisia kavennettu vuosia

Venäjän korkein oikeus kielsi "kansainvälisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen LGBT-liikkeen" ääriliikkeenä viime vuoden marraskuussa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen symbolina käytetty sateenkaarilippu katsotaan ekstremistiseksi symboliksi.

LGBT-liikkeen kieltäminen kokonaisuudessaan on jatkumoa kehitykselle, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia on rajoitettu jyrkästi Venäjällä.

Maassa on muun muassa kielletty lääketieteelliset toimenpiteet transsukupuolisille ja "ei-perinteisten seksuaalisten suhteiden mainostaminen" on ollut kiellettyä jo vuosia.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet jyrkästi Venäjän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia heikentävän lainsäädännön ihmisoikeuksien vastaisena.

Lue myös:

    Uusimmat