Naisen rohkeasta kuvasta somehitti: Arpikin on kaunis, kun sillä on tarina

Keisarinleikkaus on monen äidiksi tulevan pelko ja he saattavat kokea sen epäonnistumisena. Valokuvaaja Helen Aller haluaa muuttaa näitä juurtuneita käsityksiä ja toivoo naisten olevan ylpeitä arvistaan.

Helen Aller kuvaa vastasyntyneitä ja heidän äitejään työkseen, mutta hänen viimeisimmän valokuvansa synnyttämä reaktio yllätti hänet täysin. Ensisilmäyksellä katsoja näkee vastasyntyneen vauvan makaavan äitinsä sylissä, mutta tarkemmin valokuvaa tarkasteltaessa se avaa vaikuttavan tarinan katsojalle.

Tapahtumaketju lähti liikkeelle kesäkuussa, kun Aller kuvasi tavalliseen tapaansa raskaana olevaa naista ja huomasi hänen olevan kauhuissaan keisarinleikkauksen mahdollisuudesta. Synnytyksen jälkeen tuore äiti otti yhteyttä Alleriin kertoakseen, että hänen pelkonsa oli käynyt toteen.

Aller kertoi HuffPost UK Parentsin haastattelussa kyseisen naisen halunneen Allerin ottavan tietynlaisen valokuvan näyttääkseen, että äidin suurin pelko myös pelasti äidin ja lapsen hengen. Valokuvan suosio yllätti Allerin täysin, ja se on jaettu sosiaalisessa mediassa jo lähes 37 000 kertaa ja saanut yli 128 000 tykkäystä.

Kuvan julkaisemisen jälkeen Aller on saanut runsaasti yhteydenottoja naisilta, jotka ovat kertoneet kuvan muuttaneen heidän käsityksiään omista arvistaan.

Myös moni isä on osallistunut keskusteluun jakamalla oman tarinansa puolisonsa leikkauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja