Naisen eriskummallinen fobia: Metalliset ruokailuvälineet

Neljän lapsen äiti Zoe Ingleson kärsii erikoisesta fobiasta, jonka vuoksi hän joutuu aterioimaan erillisessä huoneessa erossa perheestään. Nainen kärsii metallisten aterimien kammosta.

Zoe Ingleson, 34, kärsii erikoisesta fobiasta, joka on tehnyt joka ikisestä aamupalasta, lounaasta, välipalasta ja illallisesta yhtä piinaa. Hän pelkää kuollakseen metallisia aterimia, kuten haarukoita, veitsiä ja lusikoita.

Fobialla tarkoitetaan tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvää kohtuuttoman vahvaa pelkoa, kammoa tai kauhua, jota pelko-oireinen ei pysty hallitsemaan. Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin.

Ingleson ei edes kestä katsoa noita arkipäiväisiä, kiliseviä ruokalivälineitä. Sama pätee ääniin: jopa kulhon kaapiminen lusikalla aiheuttaa naiselle paniikkihäiriön.

– Tämä on todella noloa. Ihmiset katsovat minua aivan kuin olisin totaalinen idiootti, Ingelson kertoo.

– Joillakin ihmisillä on irrationaalisia pelkoja, jotka liittyvät käärmeisiin tai hämähäkkeihin – mutta minulle ne ovat aterimet. Kun näen metallisen veitsen ja haarukan pöydällä, se on sama kuin se olisi tarantella. Tiedän että se on epätavallista, mutta en pysty selittämään sitä. Pelkkä aterimien katsominen saa minut haukkomaan henkeä, Ingelson kuvailee.

Pelko on niin suuri, että neljän lapsen äiti on myös pistänyt omat lapsensa syömään ateriansa muovisilla veitsillä ja haarukoilla. Nyt naisen kumppani Phil Siewruk vaatiikin, että metalliset aterimet palaisivat ruokapöytään takaisin. Ja ne palasivatkin – äiti tosin kaikkosi erilliseen huoneeseen kammo mukanaan.

– Panikoin ja minun on päästävä ulos huoneesta niin nopeasti kuin suinkin. Ne (metalliset aterimet) saavat minut tuntemaan oloni sairaaksi.

Perheessä syödäänkin paljon pizzaa, sillä sitä saa syödä hyvällä omatunnolla sormin.

Muovinen haarukka laukussa

Zoe Ingelson on syönyt ainoastaan muovisilla ruokailuvälineillä 18-vuotiaasta saakka.

– Olen pyytänyt ravintoloissa muovisia aterimia, mutta ihmiset ajattelevat minun olevan hullu. Se meni niin kiusalliseksi, että aloin vältellä ulkona syömistä niin paljon kuin suinkin, Ingelson kuvailee.

Hätätapauksia varten Ingleson kantaa käsilaukussaan lapsille tarkoitettu muovihaarukkaa.

Ingleson ja Siewruk menevät naimisiin ensi vuonna. 150-päisen juhlakansan ruokkimiseen he keksivät ratkaisun: tarjolla on sormin syötävää ruokaa buffetin muodossa.

– Tiedän, että tämä on outoa, enkä odota ihmisten ymmärtävän – mutta en usko pääseväni koskaan eroon pelostani.

AVA

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja